مدارس در محلهها از محرومترین قسمتهای آنجا محسوب میشوند. انتظار برای تامین بودجهای ناچیز برای مدارس محله ها هر بار با ناکامی روبرو می شود و سالهاست که ویرانیهای جدید به خرابیهای قبل افزوده میشود تا به طور کل مستهلک شوند و جان افراد را در معرض خطر قرار دهد و پس از آن مامنی می شوند برای مهاجرین افاغنه که سال ها در آن آرام بگیرند.
روزگار دبستان حضرت جواد ائمه خرم آباد
مدرسهای محروم با کف نیمه خاکی و نیمی آسفالت و نیمی موزاییک شده که بینظمی در عمران و آبادانی محوطهی آن بیداد میکند. این مدرسه مشکل عمدهاش، همسایگی با مدرسهای قدیمی و مستهلک است که مهاجران افغان بیش از 30 سال در آن ساکن شدهاند و قصد صاحب خانگی در آن دارند. مدرسهای که با یک درِ کوچک به مدرسه جواد ائمه راه دارد و دایما در این مدرسه در حال رفت و آمد هستند و از امکانات این مدرسه استفاده میکنند. به گفتهی اهالی محل، این مهاجران افغان در عصرها که مدرسه کامل تعطیل است، وارد این مدرسه می شوند، گاه شیشه میشکنند و گاه محوطه را به هم میریزند. از همهی اینها مهم تر این است که از آب و گاز این مدرسه هم استفاده میکنند و انشعابهای غیرقانونی از آب و گاز به سمت این مدرسهای که محلی برای زندگی مهاجران افغان شده، به صورت زیرزمینی منتقل شده است.
اینها دور از چشم مسوولان افتاده است و نیاز به ورود آنها در این قضیه دارد. لولهی گاز که ضلع غربی سالن مدرسه واقع شده است به یک لولهی آب متصل شده و پس از آن زیر زمین فرو رفته و سر از منزل افاغنه درآورده است.
انتقال آب غیر مجاز از مدرسه
انشعاب غیرمجاز لولهی آب هم که به تازگی افشا شده که باز هم زیرزمینی و مخفیانه از این مدرسه خارج شده است. این اتفاق زمانی آشکار شد که برای تعویض لولههای آب، این انشعاب غیر مجاز رویت شد. همهی این موارد در حالی است که هیچ کدام از مسوولان از این اتفاق خبردار نیستند و وقتی که با رییس آموزش و پرورش این موضوع در میان گذاشته شد، وی ابراز بیاطلاعی کرد.
خاموشی محوطه ی مدرسه
مشکل عمدهی دیگر این مدرسه نبود روشنایی در محوطهی مدرسه است. مدرسهای که شبا هنگام بدون هیچ روشنایی و نوری را سر میکند و در مواردی که کار ضروری هنگام شب پیش آید، از ترس از تاریکی باید صرف نظر کرد.
این خاموشی مربوط به خیابانی که این مدرسه در آن قرار دارد هم میشود. خیابانی که یک سوی آن محوطهی خاکی که منتهی به ریل راه آهن است و سوی دیگر آن چندین مدرسه به ترتیب قرار دارد و هیچ کدام از ارگانها حاضر به نورانی کردن این خیابان نیستند و به گفته ی اهالی که پیگیر این موضوع هستند، توجیه رییس اداره برق شهرستان در این رابطه این است که چون در این خیابان، منزل مسکونی نیست و یک طرف آن محوطهی خالی و سمت دیگر آن مدرسه قرار دارد، پس در حیطهی کاری اداره ی برق نیست و همه ی این موارد باعث شده که ظلمات و تاریکی در این خیابان و مدارس اطرافش، حاکم باشد.
رفع مشکلات مدرسه در بودجهی سال آینده
مشکلات این مدرسه را با رییس آموزش و پرورش در میان گذاشتیم و از وی جویای نحوه ی پیگیری این موارد، شدیم. اکبر محیاپور در این رابطه گفت: «دبستان جواد ائمه، جز 5 مدرسه در شهرستان است که در اولویت قرار دارد اما تاکنون بودجهای که پیش بینی شده بود، امسال تامین نشده و این امر باعث شده که بودجهای سال آینده برای آن در نظر گرفته و تامین شود.» همان طور که در بالا به این موضوع اشاره شد، محیاپور در رابطه با انتقال انشعاب هایی از لوله گاز و آب این مدرسه به مدرسه ای که در مجاورت آن قرار دارد، ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: « به هر حال مهاجران افغان هم انسان هستند و حق زندگی دارند اما از این لحاظ که انشعاب غیر قانونی به سمت محل زندگی آن ها منتقل شده است، را قابل پیگیری دانست و بازرسانی را برای پیگیری این موضوع به سمت این مدرسه خواهد فرستاد.» اکبر محیاپور در رابطه با تاریکی محوطه ی این مدرسه گفت: «این مدرسه شیفت عصر ندارد و نیاز به روشنایی در آن نیست زیرا طرف عصر دیگر از آن استفاده نمی شود و رفع تاریکی خیابان هم که مربوط به اداره برق است.»
اسکان مهاجران افغان در مدارس قدیمی و مستهلک، قانونی است!!
از اکبر محیاپور در رابطه با قانونی بودنِ اسکان مهاجران افغان در مدارسی که قابل استفاده نیستند آیا قانونیست یا خیر؟ توضیح خواستیم که گفت: «مهاجرینی که دارای کارت اقامت باشند هیچ مشکلی ندارد و می توان در چنین مکان هایی که قابل استفاده نیستند و هیچ استفاده ای از آن نمی توان کرد، قانونی است. و این تا زمانی است که بودجه ای تامین شود تا بتوان آن مدرسه را بازسازی و ترمیم کرد، هیچ ایرادی از لحاظ قانونی ندارد.»
نگاهی دیگر مشکلات شهرک صدف:
خیابانی پرتردد و پر خطر و نیمه کاره
گروه شهر: یکی از گلایه های شهرک نشینان صدف، این است، مدتی است که شهرداری اقدام به آسفالت، جدولکشی و فضاسازی شهرک صدف کرده است. میدانی در این شهرک تعبیه شده که انتهای یکی از خیابانهای منتهی به میدان، جدول کشی نشده و به حال خود رها مانده. این خیابان در واقع یکی از تقاطع های پر خطر است که به جادهی کمربندی منتهی می شود و راهِ ورودی شهرک از سوی کمربندی محسوب میشود.
این خیابان با وجود دستاندازها و خرابی آسفالت، از این طرح عمرانی شهرک، جا مانده است. این موضوع حتا زمان بارندگی بسیار ایجاد مزاحمت میکند و تبدیل به آبگیری می شود که تردد را ناممکن می سازد.
این موضوع را با یکی از مسوولان واحد عمران شهرداری در میان گذاشتیم و پورمهدی آبادی در این زمینه گفت: «کوچه و خیابان های شهرک صدف در حال جدول گذاری و آسفالت هستند و چیزی به انتهای این طرح باقی نمانده است. در امتداد ساخت بلوار در اطراف میدان صدف، به تقاطع پرخطری رسیدیم که بار ترافیکی زیادی دارد.
این تقاطع نیاز به بازنگری دارد و باید به گونه ای اساسی آن را اصلاح کنیم، به همین دلیل چندین نقشهبردار به محل فرستاده شده تا بهترین طرح ممکن را انتخاب و آن را اجرا کنیم. چرا که این طرح نیاز به اصلاح ترافیکی دارد چون یک نقطه ی اتصال پر خطر است و باید فکر اساسی برای آن برداشته شود و نیاز به طرح جدید دارد.»
آبگرفتگی در این تقاطع هم حل می شود
پورمهدی آبادی ادامه داد: «حتا برای تنظیم شیب آن هم دچار مشکل شدیم. چرا که نه می توان شیب این خیابان را به سمت منازل مسکونی اطراف داد، و نه به سمت جاده ی کمربندی، لذا باید با تعبیهی لولهی آب به سمت دیگر جادهی کمربندی و به سمت فضای بیابانی هدایت شود، همین امر باعث آبگرفتگی در این تقاطع گردیده. این آبگرفتگی این خیابان باید بدین گونه رفع گردد که نیاز به زمان دارد.» لذا امیدواریم مشکلات شهرک صدف هر چه سریعتر با همکاری مردم و همت مسوولان مرتفع شود.
شماره 639 مورخ 13 اسفند 1399