دوبارهکاری و مرمت از سر بازکنی پس از کندوکاریهای طرح فاضلاب سیرجان؛
شهـرِ شُخم زده!
مشاهدهی بعضی چیزها در جریان اجرای طرح فاضلاب شهری سیرجان، دارد روی اعصاب و روان مردم راه میرود و یادآور ناهماهنگیهای سابق میان ادارات و شهرداریست که سالها کارشان شده بود کندن یکی بعد از آسفالت کردن دیگری!
اما سرایت این پدیدهی ناخوشایند شهری به اجرای طرح فاضلاب شهری سیرجان درحالیست که دست کم در آغاز این طرح ادعا میشد میان شهرداری و پیمانکار حفاری فاضلاب و پیمانکار مرمتِ بعد از حفاری هماهنگی کامل ایجاد شده است گرچه مردم چنین هماهنگیئی را در عمل نمیبینند!
برای مثال وقتی سابق بر این شهرداری صبر کرده تا فاضلاب از خیابان ابومسلم گذر کند و بعد خیابان را آسفالت کرده، چرا باز حالا به تازگی پیمانکار طرح فاضلاب، خیابان تازه آسفالت کشیده را حفاری کرده است!؟ آیا این جدای از مسائل حاشیهای مثل ایجاد ترافیک و مشکلات رفت و آمد برای اهالی این خیابان، حس بدبینی و خشمی را از این همه بیحساب و کتابی در مردم برنمیانگیزاند. که واقعا چرا باید خیابان تازه آسفالت شده را باز بکنند و یک آسفالت خوب و بدون ناهمواری در شهرمان نگذارند و رانندگی در سیرجان را روز به روز به جنگ اعصاب شبیهتر کنند!؟
یا چرا در خیابان بروجردی با گذشت هفتهها از با خاک پر شدن کانال حفاری فاضلاب ، جای حفاریها هنوز روکش آسفالت نشده و خودروهای عبوری برای رفت و آمد این همه مشکل دارند!
به جز هزینهای که در این شرایط به طور مستیقیم از جیب مردم برای زیربندی خودروهایشان میرود و به طور غیرمستقیم از جیب شهر میرود. وقت و زمان ارزشمندی است که از مردم به پای ترافیک و راه بندان هدر میرود. شرایطی که رانندگی در سیرجان را با مخلوطی از دود و خاک و ترافیک و حیرانی و سرگردانی و تنش عصبی همراه کرده است.
چرا گاهی حتا مسیر جایگزین هم درست مشخص نمیشود. ساکنان خانههای اطراف حفاریهای به دازار کشیدهی فاضلاب شهری از گرد و خاکی مینالند که نصیبشان میشود و دیگر هیچ! اکثرا گلایه دارند و از رسانهها میخواهند از اجحافی بنویسند که دارد به مردم میشود.
برای نمونه در خیابان طالقانی شمالی میبینیم که کانال حفر شده با خاک پر شده و حتا کار روکش آسفالت روی آن هم انجام شده اما فقط در مسیرهای کانال اصلی! یعنی گودی و رد حفاریهای فرعی رها شده و به تعبیری خط زخمی که حفاری بر بدن این خیابان انداخته به صورت از سر باز کنی مرمت شده است!
به جز این موضوع مشکل دیگر این است که دارند به طور همزمان چندین و چند نقطه از شهر را برای فاضلاب حفاری میکنند. هم خارج از حوصلهی مردم است و هم این که با دست کاری کردن ترافیک روان شهر باقی خیابانها و کوچهها باید بار ترافیک گذرگاههای حفاری شهر را بر دوش بکشند.
توقع میرفت طرح فاضلاب شهری با توجه به نیاز یک طرفه صنعت به فاضلاب سیرجان، علمیتر و حساب شدهتر جلو بروند و جوری همهی شهر را شخم زده رها نکند که رفت و آمد و زندگی شهری مردم را تحت شعاع قرار بدهد و همین طور افکار عمومی را بر ضد صنایع کند.