پیاده رو یا ویترین؟
زهرا شهسواری: اگر ساکن شهر سیرجان باشید و یا حتی اندک زمانی را در این شهر سپری نموده باشید، هنگام عبور از خیابانهایی چون خیابان امام، مقداد و ابوریحان با سد معبر از سوی مشاغل مختلف روبرو شدهاید. مشاغلی چون بنگاههای معاملات ماشین، سبزی و میوه فروشان و تعمیرات یخچال و بخاری؛ به بخش پیاده روها نیز ورود کردهاند و این ورود به قدریست که گاه افراد را مجبور به ترک پیاده رو کرده چون جایی برای راه رفتن باقی نمانده است.
اما تنها همین چند مسالهی بیان شده مشکل ساز نشده و باید از زمینها و ساختمانهای در حال ساخت و اجرای عملیاتهای عمرانی نیز نام برد و به آنها هم اشارهای واضح نمود که در شهر در حال توسعهای چون سیرجان به متعدد دیده میشوند و گاه برای ساکنان و عابران موجب دردسر خواهند بود.
این گلایه ها و وضعیتی که هرروز به عنوان یک شهروند شاهدش هستیم باعث شد تا با سید سجاد مصلایی، شهردار ناحیه ۲ سیرجان، گفت و گویی در مورد این سد معبرها داشته باشیم؛
وی می گوید: طبق تبصره ۱ ماده ۵۵ قانون شهرداریها هرگونه دخل و تصرف در این معابر شهرغیرقانونی بوده و جرم محسوب میشود و طبق تبصره ۲ همین ماده شهرداریها موظف به برخورد با ناقضین این قانون هستند.
وی در پاسخ به این سوال که درشهر بسیار دیده شده که میوه فروشیها پیاده روی جلوی مغازهی خود را با میز و چیدن میوهها بر روی آن اشغال کرده و به نوعی پیاده رو را جزیی از مغازه شان محسوب میکنند؛ شهرداری چه برخوردی با این موارد دارد، این گونه گفت: این موارد خلاف قوانین شهرداریست که متاسفانه چون سالهای متمادی این روند ادامه داشته به نوعی برای همگان عادی سازی شده و در برخی موارد هم کاسبان پیاده رو را جزیی از مایملک خود میدانند اما چنین نیست و ما برای مدیریت این اوضاع و همچنین پاکسازی پیاده روها برنامه ای مدون داشتیم که به دلیل شیوع بیماری کرونا اندکی به تاخیر افتاد.
مصلایی بیان کرد: از ۲ ماه گذشته طرح برخورد با چنین متخلفانی آغاز شد و در همین راستا با میوه فروشیها و مغازههایی که در جاده شیراز پیاده روها را بخشی از مغازه خود میدانستند و با چیدن وسایل کسب خود عامل سد معبر بودند برخورد شد.
در خیابان امام جنوبی نیز شاهد چنین سد معابری هستیم؛ با برشکار قرارداد بسته و طی ۱۰ روز آینده برخورد با دیگر متخلفین را نیز آغاز خواهیم کرد و لازم میدانم اعلام کنم این یک طرح همگانیست و هر دو شهرداری ناحیه ی ۱ و ۲ همزمان این اقدام را آغاز خواهند نمود.
وی از برنامه شهرداری برای جلوگیری از قرق کردن معابر توسط بنگاه های ماشین گفت: این مورد در مجاور شهرداری ناحیه ۲ سیرجان و در خیابان ابوریحان به کرات دیده میشود و شخصا از این موضوع ناراحتم و به همین دلیل پیش تر با راهنمایی و رانندگی در خصوص همکاری حل آن مذاکره کردیم و ماموران راهنمایی رانندگی هم هر ماشینی که در پیاده رو پارک میشد را جریمه میکردند اما بنگاه داران قیمت خودرو را با خلافی به خریدار میفروختند و عملا تاثیری بر این روند و حل آن نداشت. برای همین هم به دنبال دریافت حکم قضایی جهت حمل خودروهای پارک شده هستیم و میتوان گفت تا پایان سال شاهد کاهش اینگونه سد معبر هم خواهیم بود.
مصلایی در مورد مغازه های خدمات تعمیرات یخچال و بخاری هم گفت قانون برای همه یکسان است. ما برای برخورد با بنگاههای ماشین جرثقیل گرفتهایم و برای برخورد با این تعمیرکاران نیز از آن استفاده خواهیم نمود.
شهردار ناحیه ۲ سیرجان گفت: شهری مانند سیرجان که در حال توسعه و پیشرفت است و عملیات های عمرانی و ساخت و سازها نیز در این شهر امری طبیعی محسوب میشود ریختن مواد و مصالح ساختمانی در پیاده رو و حتی بستن داربستهای بزرگ که بازهم مانع رفت و آمد آسان عابرین پیاده میشود کار درستی نیست.
داربست در خیابانهای اصلی نباید بیش از یک متر به پیاده رو وارد شود و در صورت پیش آمدن بیش از یک متر جریمه دارد و همینطور مواد و مصالح ساختمانی هم باید طوری باشد که باعث آزار دیگر شهروندان نشود. برای نخالههای ساختمانی هم شخص مالک باید با شهرداری هماهنگی و پس از پرداخت هزینه مامورین شهرداری اقدام به جمع آوری نخاله ها میکنند تا مشکلی برای شهروندان ایجاد نشود.
در همین خصوص و برای ارایه ی خدمات هر چه بهتر قرار بر این شد تا در سال ۱۴۰۰ پلیس ساختمانی به بخش خصوصی واگذار شود که این موضوع قطعا در رسیدگی به موارد ساختمانی بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
مصلایی در پایان افزود: تا به اینجا هم همکاری و تعامل خوبی با مردم داشتیم اما مهمترین نکته در خصوص سد معابر فرهنگ عمومی و فرهنگ سازی در بستر جامعه است؛ اینکه شهروندان از حقوق خود با خبر باشند و در گام نخست خود به این حقوق احترام بگذارند و پایبندانه به آن عمل کنند.در طرح های پیش رو نیز همکاری مردمی را می طلبیم و امیدواریم با این همیاری نتایج خوبی برای شهر سیرجان بدست بیاید.