باز هم ناشیگری در راهسازی شهرستان؛
جاده نگو، بگو سُرسُره مرگ!
به قول علامه دهخدا: " گفت نخور، عسل و خربزه با هم نمیسازند، نشنید و خورد، یک ساعت دیگر یارو را دید مثل مار بخودش میپیچید، گفت نگفتم نخور این دوتا با هم نمیسازند؟ گفت: حالا که این دو تا خوب با هم ساختهاند که من یکی را از میان بردارند"
بی تدبیری مسوولین در جاده سازی
هنوز خون کشتگان جاده سیرجان-بلورد خشک نشده که خبر لیز خوردن خودروها و افتادنشان پایین جاده در ابتدای جادهی سیرجان-شیراز به گوش رسید!
این حجم از بیتدبیری و رعایت نکردن اصول اولیه جادهسازی و مرمت جاده در حالی دارد اتفاق میافتد که چندین و چند نهاد و اداره و شرکت و... در سیرجان و بلکه استان برای این امر خطیر دخیل هستند!
مصداق ضربالمثل آفتابه و لگن هفت دست و شام و نهار (بخوانید جادهسازی) هیچی!
ادارات و شرکتهای فراوانی که متولی این امر جاده هستند زیادند. از اداره راه و شهرسازی بگیرید که متولی احداث جاده است تا اداره حمل و نقل بین جادهای که مسوول تایید و تحویل خطوط مواصلاتی تا شرکت ساخت و متخصصان حوزه ترافیک و اداره راهداری و پلیس راه و و...
تا جایی که نمیدانی در هرکدام از این ناکارآمدیها به کدام یک رجوع کنی و اگر وجود این همه اداره و رییس و بزرگتر برای جادهها موازیکاری نیست، پس حوزهی مسوولیت هریک دقیقاً کدام است و برای مثال برای گذاشتن کیسه شن در میان اتوبان قلم نقد را سمت چه ادارهای باید بگیری و برای قیرپاشی از کدام اداره دادخواهی کنی؟
دغدغههای فرماندار نو رسیده نیز شده است مصداق "خانه از پایبست ویران است و خواجه در فکر نقش ایوان است" زیرا از دل برخی سخنان سرپرست فرمانداری این طور برداشت میشود که وی به جای رسیدگی به چنین موضوعات مهمی که با جان آدمیان سر و کار دارد، دغدغههای دیگری دارد!
به همین بهانه به سراغ علیرضا رضاییپور رییس اداره حمل و نقل جادهای رفتیم تا کوتاه و تلفنی شرح کارهای شده و نشده را به مردم بدهد. رضاییپور که به نظر خودش دل پر دردی در این باره دارد.
در جریان انتقادهای مردمی پیرامون قیرپاشی هستید؟
هر جادهای دچار تخریب میشود و نیاز به نگهداری و لکهگیری و قیرپاشی دارد. الان چه کار کنیم؟ لکهگیری نکنیم و این موضوع نیز خودش باعث یه سانحه بشود، باز مردم انتقاد نمیکنند؟
قطعا منظور مردم این نیست که چرا قیرپاشی شده و منظور اعلام کردن این موضوع و تجهیز جاده به نشانههای هشدار دهنده یا مشخص کردن مسیر جایگزین است.
لکه گیری غیراصولی را هرکسی که تشخیص نمیدهد. کار تخصصی نیاز به نظر کارشناسی دارد. ایراد گرفتن از جادهسازی کار من است که سی سال تجربه دارم.
جاده بلورد و ماجرای تفیکیک دو باند اتوبان با گونی خاک و شن چه؟ آنجا هم انتقاد وارد نبود؟!
متولی آن اداره راه و شهرسازی بود.
این حوزهها چگونه تفکیک شدهاند که حیطه مسوولیتها مشخص نیست و هربار مدیران بار مسوولیت را بین هم پاسکاری میکنند؟
راه و شهرسازی متولی احداث جادههاست. کارشناس شرکت ساخت هم باید بیایند تحویل ما بدهند.
کی قرار است تحویل بگیرید؟
امروز (سهشنبه). الان قرار است جاده شیراز را اداره ما از آنها تحویل بگیرد. اگر ببینیم استاندارد نیست، تحویل نمیگیریم.
تقسیم حیطه مسوولیتها کمی گیج کننده نیست!؟
مثل اداره برق منطقهای است که ربطی به شرکت توریع برق ندارد و دو اداره جدا هستند.
ما فقط نواقص جاده را میگیریم. در جاده بلورد نیاز به نصب نیوجرسی بود. اما کافی نیست.
آزادسازی حریم هم مهم است. حریم این جاده رعایت نشده. دو باند از هم جدا بشوند باز هم حادثه خیز است. یک تراکتور از باغهای اطراف در قطبیه شبهنگام یکباره بیرون بزند و بیاید روی جاده، تصادفهای بد اتفاق میافتد. پس میبینید که با گذاشتن نیوجرسی هم فقط شکل و ماهیت تصادف تغییر میکند. تصادف رودر رو دیگر نمیشود اما ورود یکباره خودروها و... از باغ های پسته چسبیده به جاده به مسیر چی؟
این نقصها را شما اعلام کرده بودید و جاده افتتاح شد؟!
بله ما نقص را اعلام میکنیم و مسوولیتش را نمیپذیرم. برخی فشارها هست که باعث کفایت کردن به ایمنی نسبی میشود.
در مورد جاده سیرجان-شیراز چه؟
شما بروید بپرسید گلگهر با این حجم ترددش نقشش چیست؟ الان دارد منطقه گردشگری
هم ایجاد میکند. پس فردا جمعیت گردشگر تداخل کنند با شیفتهای ورودی و خروجی نیروی معادن و سانحه ایجاد شود، مقصر کیست؟ با راه افتادن پارک گردشگری گلگهر یک باند سوم به این مسیر حتما باید اضافه بشود.
من همه این نظرات کارشناسیام را به پلیس راه استان راهداری گفتهام. خودشان نظرات من رو شنیدند و هم اشراف دارند و هم دغدغه.
آخرین اخبار
- احتمال وقوع آتش سوزی در جنگلهاو مراتع سیرجان
- در داروخانههای شهر چه می گذرد؟
- لزوم در نظر گرفتن منافع مردم و مصالح شهرداری در اجرای طرحها
- منش دکتر صادقی در جامعه نهادینه شود
- پیامی که کار بزرگ شهید الداغی در دل خود داشت
- گهرزمیـــن به عنوان مقام برتــــر انتخاب شد
- مدرسه گریزی دانش آموزان
- خداحافظی با تاکسی دربست
شماره 742 مورخ 3 خرداد 1402