وضعیت منابع آب زیرزمینی در سیرجان،
بسیار وخیم است
علی کاردوست، رئیس شرکت آب منطقه‌ای سیرجان ضمن تشریح وضعیت منابع آب شهرستان سیرجان، نسبت به ارائه راهکار‌هایی در خصوص جبران بخشی از کسری مخزن سفره دشت سیرجان، گفت: متوسط میزان بارندگی سالیانه شهرستان در حدود ۱۲۰ میلی‌متر بوده که از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، فقط در حدود ۷۶ میلی‌متر متوسط بارش در ایستگاه‌های باران‌سنجی شرکت آب‌منطقه‌ای در شهرستان محقق شده است.
او افزود: میزان ورودی سد تنگوییه به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع تامین‌کننده آب شرب شهرستان بسیار ناچیز بوده و این در حالی‌ است که با توجه به میزان برداشت بسیار زیاد از منابع آب زیرزمینی، وضعیت منابع آب زیرزمینی نیز بسیار وخیم است و برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی دشت، باعث افت حدود ۸۰ سانتی‌متری سطح آب در دشت سیرجان شده است.
 رئیس شرکت آب منطقه‌ای سیرجان تصریح کرد: این مقدار افت سطح آب زیرزمینی، باعث بروز اثراتی از قبیل: خشک شدن قنوات و کم‌آبی و از رده خارج شدن چاه‌های کشاورزی، نشست زمین، کاهش راندمان محصول، کاهش کیفیت و کمیت آب، پیشروی جبهه آب شور، افزایش هزینه‌های نگهداری چاه‌ها، بیابان‌زایی، کاهش منابع آب شرب و وابستگی به حوزه‌های دیگر و در نتیجه افزایش فقر و مهاجرت و... می‌شود.
 او افزود: بدین منظور  وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای  برای کاهش اثرات منفی برداشت آب‌های زیرزمینی، اقداماتی در دستور کار قرار داده که از آن جمله پر و مسلوب‌المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز از جمله این اقدامات است و بدین منظور در شهرستان سیرجان طی پارسال ۱۶ حلقه چاه غیرمجاز پر شده است.