گزارش سخن تازه از مشکلات پایگاه انتقال خون سیرجان؛
 اتوبوس سیار، اولویت پایگاه انتقال خون

درحالی که سیرجان بعد از مرکز استان بیشترین خون‌گیری را در میان شهرهای استان دارد و  13 هزار کیسه خون در سال در سیرجان اهدا می‌شود اما متاسفانه  در سیرجان به نسبت دیگر شهرهای استان امکانات نداریم، تعداد تخت‌ها کم و از نظر فضا دچار محدودیت هستیم و فضای خون‌دهی کوچک است.
«اهدای خون، اهدای زندگی» شعاری‌ست که برای عملی شدنش در هر شهر نیاز به یک سری زیرساخت‌ها وجود دارد. سیرجان شهری‌ست که طبق آمار در میان همه‌ی شهرهای استان کرمان بعد از مرکز استان دومین شهر از نظر تولید خون اهدایی است. این درحالی‌ست که زیرساخت‌های موجود در سیرجان به اندازه‌ی استقبال همشهریان از این کارِ نیکو ، نیست و سیرجان به نسبت کرمان و حتا رفسنجان از نظر تجهیزات خون گیری در رتبه‌ی بسیار پایین‌تری قرار دارد.
در همین باره محمدجواد گلزاری رییس پایگاه انتقال خون سیرجان به سخن‌تازه گفت: «درحالی که سیرجان بعد از مرکز استان بیشترین خون‌گیری را در میان شهرهای استان دارد و  13 هزار کیسه خون در سال در سیرجان اهدا می‌شود اما متاسفانه  ما در سیرجان به نسبت دیگر شهرهای استان امکانات نداریم و از نظر فضا دچار محدودیت هستیم و با توجه به میزان زیاد استقبال همشهریان سیرجانی از خون‌دهی فضای کار من و همکارانم بسیار کوچک است.»
راهکار گلزاری در کوتاه مدت این است که ساختمان کنونی نیاز به یک سری تغییرات و اصلاحات در ساخت و ساز دارد و به علاوه‌ی آن در تعداد تخت ها و دستگاه های خون‌گیری نیز نیاز به افزایش دارد و در کنار آن درهای خودکار و دستگاه تهویه مطبوع نیز از دیگر نیازهای این مرکز است.
وی بر ضرورت تجهیز پایگاه انتقال خون سیرجان به دستگاه‌های جدید تاکید کرد و افزود: «یکی از نیازهای ما راه اندازی مرکز سیار خون گیری است. برای این کار نیاز به یک اتوبوس مجهز از تخت و دستگاه خون‌گیری و تهویه مطبوع داریم تا هم جبران کمبود فضا را در مرکز کند و هم اینکه در روزهای مختلف بسته به موقعیت در مراکز مختلف شهری و شرکت‌های معدنی و شهرهای اقماری مستقر شود و به کار خون‌گیری بپردازد و خدمت رسانی به همشهریانی که قصد اهدای خون دارند، تسریع ببخشد.»
وی به کاربرد بسیار زیاد اتوبوس سیار اهدای خون اشاره کرده و افزود: «اگر بحرانی پیش بیاید این سامانه‌ی سیار پشتیبان مرکز خواهد بود. خونگیری سیار در شرکت‌های معدنی و شهرهای اقماری می‌تواند به افزایش میزان خون اهدایی شهرستان سیرجان کمک شایانی کند.»
گلزاری درباره‌ی چگونگی تامین بودجه‌ی این نیازهای مرکز اهدای خون در سیرجان به سخن‌تازه گفت: «نامه نگاری با گل‌گهر انجام داده‌ایم تا برای تامین بخشی از بودجه موافقت کنند. همین الان هم یک شرکت معدنی پای کار است اما سقف بودجه‌ی‌اش محدود است و نیاز است خیران دیگر یا شرکت‌های معدنی دیگر نیز یاری برسانند.»
وی با اشاره به در آستانه‌ی افتتاح قرار گرفتن بیمارستان جدید گل‌گهر، بر ضرورت افزایش تعداد کیسه‌ی خون اهدایی تاکید کرد.
اما برنامه‌ی رییس پایگاه انتقال خون سیرجان در بلندمدت پیرامون تامین محل مناسب برای این پایگاه و جانمایی مناسب و ضرورت مجهز بودن آن است.
وی در این باره می گوید: «بحث دیگر موضوع زمین پایگاه است. محل کنونی متعلق به خود پایگاه انتقال خون نیست. دکتر موسوی چند سال درگیر بودند اما در نهایت موضوع حل نشده باقی ماند. با فرمانداری مکاتبه شده که دولت یک زمین را در اختیار پایگاه بگذارد که برای همیشه متعلق به خود پایگاه انتقال خون سیرجان باشد. فرمانداری هم موافقت کرده اما مهم است که در حاشیه شهر نباشد.
باید به این موضوع مهم توجه ویژه بشود زیرا باید دسترسی مردم آسان باشد. اگر محل جدید پایگاه انتقال خون سیرجان در یکی از چهار گوشه ِ شهر و به نوعی حاشیه شهر باشد و در مرکز شهر نباشد، ممکن است مراجعه مردم شهر برای اهدای خون کم شود.»
او در پایان ابراز امیدواری کرد که مردم فهیم سیرجان مانند همیشه به اهدای خون و تامین این نیاز ضروری بیماران که به نجات جان انسان‌ها پیوند خورده، اهمیت بدهند.