کاشانی؛ رییس مخابرات درباره آنتن دهی ضعیف موبایل و اینترنت عنوان کرد؛
 امواج سیستم های مخابراتی هیچ گونه ضرر انسانی ندارند


«در محله‌ای که ما زندگی می‌کنیم، گویا نقطه‌ی کور است. نه به درستی آنتن‌دهی تلفن داریم و نه می‌توانیم از خدمات اینترنت به راحتی استفاده کنیم.»این جمله را بسیار از طرف شهروندان شنیدیم از برخی از اهالی شهرک لاله، اهالی محمودآباد، شهرک صدف و...  

شهر رو به توسعه‌ی عرضی‌ست. اما بنا به این پیشرفت، زیرساخت‌ها بسیار به کندی همراه با افزایش عرض شهری پیش می‌روند. زیرساخت‌هایی اساسی همانند آنتن دهی خطوط تلفن که اساسی ترین راه ارتباطی عصر امروز محسوب می‌شود. یکی از مطالبات اصلی شهروندان سیرجان در حوزه مخابرات، تقویت آنتن‌دهی تلفن همراه و سرعت اینترنت است که با توجه به اینکه مسوولان مخابرات و مدیران ارتباطات و فناوری اطلاعات راهکار اصلی حل این مشکل را نصب دکل اعلام کرده‌اند، اما ساکنین برخی از مناطق به دلیل وجود دلایلی مبنی بر مضر بودن تشعشعات این دکل‌ها، دغدغه نصب و راه‌اندازی را دارند. که البته به گفته‌ی مسوولان، مشکل آنتن دهی تلفن و سرعت اینترنت، با نصب دکل و سایت اپراتور‌های تلفن همراه رفع می‌شود.گلایه های شهروندان سیرجانی از خدمات‌رسانی شرکت مخابرات علاوه بر اینترنت وای‌فای، آنتن‌دهی ضعیف موبایل‌ها هم بیشتر از پیش شده است.
آنتن دهی اینترنت را افزایش دهید
«مدتی‌ست که وسط مکالمه با تلفن همراه، بدون هیچ دلیل و نشانه‌ای، تلفن قطع می‌شود و ما همچنان در حال صحبت کردن هستیم. یا اینکه صداها قطع و وصل می‌شوند. تا قبل از این در محله‌ی ما این مشکلات نبود. به جای این که روز به روز پیشرفت ارتباطات بیشتر شود، ضعیف‌تر می‌شوند؟ اینترنت هم به همین صورت است. برای جستجوی یک مطلب کوتاه، باید مدت زیادی وقت بگذاریم تا سایت مربوطه باز شود و دایم در حال قطع و وصل شدن است. خب چرا ما باید این گونه سرگردان باشیم در حالی که در حال حاضر همه چیز به اینترنت بستگی دارد و کمتر کسی است که نیاز به اینترنت نداشته باشد.آنتن دهی اینترنت را افزایش دهید.»
پورت خالی نداریم
«نزدیک به 10 سال است که برای وصل تلفن ثابت به مخابرات مراجعه می کنم و هر دفعه به ما گفتند پورت خالی نداریم. بی زحمت به ما بگویند که چند وقت باید بگذرد تا پورت خالی شود. چرا برای رفع مشکل مردم هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد. چقدر باید هزینه مکالمه موبایل و هزینه اینترنت بپردازیم.»  
شبکه های فیبر نوری تکمیل نیست
«آخرین دستاورد دنیا فیبرنوری داخل منازل است و بسیاری از این امکانات به راحتی استفاده می کنند اما در قسمتی از شهر که ما زندگی می کنیم، متاسفانه امکان دستیابی به این تکنولوژی را نداریم. نصب پورت‌های فیبر نوری برای توسعه زیرساخت‌های اینترنت و افزایش پوشش و سرعت اینترنت‌های خانگی و کسب و کار جدی‌ست در حالی که نصب کابل‌های فیبری بسیار مقرون به صرفه‌تر است. به خصوص برای من که شغلم بستگی به اینترنت و سرعت آن دارد. خیلی از مشترکین استفاده کننده از اینترنت و دارندگان سرویس های ADSL  برای افزایش سرعت و کیفیت اینترنت خود به دنبال استفاده از اینترنت فیبر نوری هستند. اما زمانی که درخواست این شبکه را می کنم در پاسخ به من می گویند: فعلا زیرساخت آن برای این منطقه در نظر گرفته نشده و زیرساخت‌های اینترنت و کابل فیبر نوری  در مناطق پرجمیت‌تر  در حال اجرا است و برای در دسترس قرار گرفتن برای عموم، همچنان زمان زیادی لازم است.»
تلفن گویای 118، هزینه بسیار کمی را در بردارد
و اما گلایه دیگر شهروندان سیرجانی از شرکت مخابرات سیرجان، نحوه‌ی پاسخ‌گویی و خدمات‌رسانی تلفن گویای 118 است. چند سالی‌ست که این تلفن گویا، هزینه‌بر شده است در حالی که پیش از این، پاسخگویی این تلفن گویا رایگان بوده که توضیح مدیر مخابرات سیرجان در این رابطه چنین بود: «118 زمانی که تماسی برقرار می کنید هزینه‌ی 4 تومان برای شما در نظر می‌گیرد. و اما اگر شهروندی تماس می گیرد قبل از آن کد اپراتور را اعلام می کند هر فردی نسبت به این اپراتور شاکی است کد را یادداشت کند با مراجعه به مخابرات سیرجان، ما پاسخگو خواهیم بود.»
کاشانی در ارتباط با آنتن دهی ضعیف تلفن‌های همراه در سطح شهر چنین توضیح داد: «در شهر؛ ما با دو گروه از افراد، روبرو هستیم. یک گروه که موافق این قضیه هستند و می خواهند آنتن دهی افزایش یابد و گروه دیگر مخالف این قضیه هستند. کلیه شواهد و مستندات وجود دارد که سیستم های مخابراتی امواج شان هیچ گونه ضرر و زیان انسانی ندارند. کلیه این مستندات در اختیار شورای تامین، فرمانداری، اداره کل فناوری اطلاعات گذاشتیم. تشعشع سنجی را برای سایت های مختلف در سطح استان انجام دادیم. اما برخی افراد خواسته یا ناخواسته در گردابی که افراد سودجو ایجاد می کنند گیر کرده‌اند. همان گردابی که  امواج مخابرات و سایت‌ها مضر هستند و متاسفانه در راستای رفع مشکلات مردم، مخالفت می کنند.
اما باید بگویم که در 7 نقطه از فضای سبز سطح شهر قرارداد  منعقد شده که آنتن مخابرات را در جاهای مختلف شهر نصب خواهیم کرد که این مشکل آنتن دهی بخشی از شهر را رفع می کند. 4 سایت دیگر هم باید نصب کنیم که مشکل آنتن دهی شهر ظرف 1 ماه آینده رفع خواهد شد.البته ظرف یک ماه گذشته، آنتن 27 سایت را به طور کامل عوض و به روز کردیم.»
فیبر نوری را در منزل تحویل مشترکین می دهیم
وی در رابطه با تکمیل فیبر نوری گفت: «در حال حاضر شرکت مخابرات ایران در کل کشور، طرحی دارد به نام طرح «نجما»  این طرحی است که فیبر نوری را در منزل به شهروند تحویل می دهد. حُسن آن، این است که همان تلفن ثابتی که بر بستر سیم مسی در اختیار مشترکین می‌گذاشتند فیبر نوری در خانه‌ی افراد می آید. در این صورت اگر مشترک نیاز به پهنای باند زیاد و نیاز به سرعت بالای اینترنت داشته باشد در این بستر هر پهنای باندی را که درخواست داشته باشد از مخابرات بگیرد و هیچ محدودیتی ندارد اگر مشترک طرح STH  مخابرات را در اختیار داشته باشد هر پهنای باندی را درخواست کرد می تواند استفاده کند. که برای این منظور  اولین پروژه ای که در سال 1401به بهره برداری رساندیم پایگاه دریایی سیرجان بود و هم اکنون فاز اول ولایت. سایت 5جی هم در دو سایت در سیرجان نصب شده و دنبال آن هستیم که دو سایت را به 5 سایت افزایش دهیم.»
فیبر نوری مشکل پورت خالی را حل خواهد کرد
توضیح مدیر شرکت مخابرات شهرستان در رابطه با پورت خالی تلفن ثابت این بود: «تلفن با بستر سیم مسی، محدود است اما فیبر نوری را وارد هر منطقه ای کنیم به هر میزان می توان استفاده کرد هر منطقه ای از شهر متقاضی تلفن ثابت باشند یک نفر را به عنوان نماینده قرار دهند و درخواستی را تنظیم کنیم و موارد توسعه را در بستر فیبر نوری در دستور کار خود قرار دهیم.»
برخی شهرها از پوشش مناسب تلفن و اینترنت سیار بی بهره اند
اما به گزارش ایرنا، به نقل از مدیر مخابرات منطقه کرمان؛ «استان کرمان نه تنها در ارتباطات موبایلی بلکه در توسعه زیرساخت‌هایی مثل فیبر نوری نیز وضع خوبی ندارد و این درحالی است که متولیان «ناهماهنگی‌های گسترده» و نیز «پیگیری نکردن» را از جمله مهمترین علت‌های آن بر می‌شمارند و تاکید دارند که دیگر نباید دست دست کرد.
پوشش حداقلی فیبر نوری در کرمان درحالی است که عده‌ای آن را به نبود هماهنگی‌های داخل استانی ربط می‌دهند، هماهنگی‌هایی که نبودشان دست خیلی‌ها را از داشتن اینترنت بهتر کوتاه کرده است.
بگذریم که بسیاری از نقاط استان کرمان بویژه در روستاها و حتی در برخی شهرها از پوشش مناسب تلفن و اینترنت سیار بی بهره اند اما اینکه چرا در توسعه فیبرنوری که این روزها کسب و کارهای خانگی و سایر الزامات بسیار به آن نیازمند است توسعه مدنظر را شاهد نبوده ایم و آنطور که از برخی شنیده ها حاکی‌ست برخی اپراتورهای موبایل، میلی برای ورود به آن پیدا نکرده اند، پرسش های مهمی است که باید به آن پاسخ داده شود.از اسفند سال ۹۹ که نصب پورت‌های فیبر نوری برای توسعه زیرساخت‌های اینترنت و افزایش پوشش و سرعت اینترنت‌های خانگی و کسب و کار در کشور جدی شد  به گفته آمار برخط پروژه ملی «فیبرنوری منازل و کسب و کارها» تا مرداد ۱۴۰۱ روند گسترش ایجاد این فیبرها روز به روز زیادتر بود.
مدیر مخابرات منطقه کرمان ضمن پذیرش  آنتن‌دهی ضعیف همراه‌اول  در جنوب کرمان اعلام کرد که بایستی برای افزایش پوشش آنتن‌دهی، سایت‌های بیشتری احداث شود که متاسفانه در برخی مناطق مشکل جاده و نداشتن برق باعث انتن‌دهی ضعیف شده است. حسن آذری نصرآبادی، مشکل دیگر را سرقت تجهیزات و قطعی برق اعلام کرد.»