مسئول انجمن خوشنویسان سیرجان در گفت و گو با سخن تازه؛
سیرجان نگارخانه استاندارد ندارد

30 اثر از 19 خوشنویس سیرجانی به نمایش در آمده است. نمایشگاهی با آثاری شامل خط‌های نستعلیق، ثلث، نسخ و شکسته نستعلیق که در نگارخانه‌ای واقع در طبقه دوم ساختمان جدید اداره ارشاد سیرجان این روزها درحال برگزاری است. خطاطی اشعار حافظ و خیام و شفیعی کدکنی و آیه‌های قرآنی در کنار اجرای زیبای هنر تهذیب توسط هنرمندان همشهری.
درهمین باره سخن‌تازه با احمدعلی جهانشاهی مسوول انجمن خوشنویسان سیرجان به گپ و گفت نشسته است.
  آثار ارائه شده در نمایشگاه از نظر کیفی و مفهومی و حتا نوع خط تفاوت‌های زیادی داشتند، موضوع محوری جمع شدن این آثار در کنار هم تحت عنوان یک نمایشگاه چه بود؟
آثار مربوط به سال جاری از هر چهار خط کلاسیک گذشته که تعدادی از اعضای انجمن خوشنویسان سیرجان در سطح ممتاز یا فوق ممتاز ارائه کرده اند. بهانه برگزاری این نمایشگاه نیز مناسبت هفته خوش نویسی است که همه‌ی شهرهای کشور در این هفته سعی می کنند یک رویدادی با موضوع خوشنویسی داشته باشند.
ما هم در گروه انجمن از دوستان عضو خواهش کردیم هرکدام اثری که امسال تولید شده باشد برای برگزاری یک نمایشگاه در اختیار ما بگذارند. این تعداد از دوستان کار آماده داشتند و گرنه آثار بیشتر بود.
  آثار ارائه شده از کدام خوشنویسان است؟
به جز چند اثر از خود من، دوستان خوبم حسین تاج‌آبادی پور، ، حسین محمودیان، مینا نورمندی‌پور ، مسعود نادری‌پور، احمد نوری‌نسب سیرجانی، احمد سیوندی، مهران نیکوییان، الهام شکاری، غلامرضا نوری‌نسب، آزاده باقی‌نژاد، زهره نصرت‌آبادی، بهاره پورحمزه، خدابخش روح الامینی، راضیه گلزاری، معصومه شهسواری‌پور، راحله سالاری، پوریا رضوانی و نرگس بیگمرادی در این نمایشگاه اثر ارائه داده‌اند.
 این نمایشگاه تا کی برقرار است و استقبال از این نمایشگاه تاکنون چطور بوده؟
تا پنجشنبه. برای افتتاحیه تعداد قابل توجهی آمده بودند. ولی در روزهای عادی تعداد خیلی زیاد نیست. طبیعی هم هست.  در شهر ما یک نگارخانه که که مرکزیت داشته باشد و جایش مناسب باشد نداریم. نگارخانه‌ی راز شورای شهر بود که الان در دست تعمیر است. نگارخانه ساختمان قدیمی اداره ارشاد هم الان به خاطر تعمیرات سالن تآتر، اماکن برگزاری نداشت.
 می‌ماند اینجا که اداره ارشاد سیرجان لطف کرد مجوز داد و موسسه معراج اندیشه هم همکاری کرد و این نگارخانه‌اش را در اختیار ما گذاشت که هم اینجا کمال تشکر را دارم.
  نگارخانه اینجا در این نقطه از شهر، بیشتر به عنوان ساختمان اداری جا افتاده و به خصوص که وجود این همه پله برای رسیدن به این نگارخانه ممکن است خیلی‌ها را برای آمدن به این نمایشگاه خوشنویسی منصرف کند.
بله متاسفانه در شهر ما از این نظر خیلی کوتاهی شده. مسوولان همت کنند. به فکر یک نگارخانه‌ی خوب برای برپایی نمایشگاه آثار تجسمی باشند. ما سال‌های گذشته بارها این موضوع را با مسوولان مختلف درمیان گذاشتیم اما همچنان اتفاق مثبتی نیفتاده است و همچنان شهر ما یک نگارخانه استاندارد که در خور فرهنگ و هنر سیرجان باشد، ندارد.
 در آیین افتتاح همین نمایشگاه هیچ کدام از مسوولان حضور نداشتند، که مشکل را با آنان درمیان بگذارید؟
بله ما هربار مطرح می‌کنیم. آقای رضوی معاون فرماندار که علاقمند به هنر هستند و برخی اعضای شورای شهر حضور داشتند. گرچه در مقایسه با شهرهای همجوار مثل رفسنجان استقبال مسوولان از نمایشگاه‌های اثار هنری در سیرجان کم است. در رفسنجان تقریبا همه از فرماندار گرفته تا شخص امام جمعه و شهردار و اعضای شورای شهر و روسای ادارات مربوطه برای افتتاح یک نمایشگاه هنری حضور به هم می‌رسانند.
  در کرمان به نیت حفظ و نگهداری از یخدان‌های مرمت شده برای آن‌ها کاربری تازه تعریف شده. در سیرجان هم زیرساخت‌هایی مثل یخدان‌ها را داریم که قابلیت تغییر کاربری و تبدیل به نگارخانه را دارند. چرا خود انجمن خوشنویسان یا مجموع همه‌ی هنرمندان تجسمی در یک نامه‌نگاری با میراث فرهنگی و شورای شهر و... خواستار این کار نمی‌شوند؟
این هم پیشنهاد خوبی است به ویژه که اگر بخواهیم اقتصاد هنر شکل بگیرد نیاز به وجود نمایشگاه دائمی و یک گالری آثار هنری در محیطی فرهنگی به طور دایم هستیم تا علاوه بر اینکه استقبال مردمی از نمایشگاه آثار فرهنگی و هنری بیشتر شود، خرید آثار هنرمندان تجسمی به  عنوان هدیه جایگزین کالاهای تجملی وارداتی بشود. بنابراین نیاز است که به مقوله‌ی فرهنگ و ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی در شهر در حال توسع سیرجان بیشتر توجه شود.
 از اقتصاد هنر گفتید. امکان کسب درآمد برای خوشنویسی تا پیش از ورود تایپوگرافی وجود داشت. الان شرایط عوض شده. آموزشگاه‌های خوشنویسی در چه وضعیتی هستند؟
استقبال از آموزشگاه‌ها همچنان وجود دارد گرچه بیشتر مردم به هدف خوب شدن خط تحریر فرزندان‌شان آن‌ها را در آموزشگاه‌ها ثبت نام می‌کنند گرچه در میان این هنرجوها هستند کسانی که جدی خط و خوشنویسی را با اهداف هنری دنبال کنند.