مشکلات بی پایان جاده های سیرجان
رییس اداره راهداری:مشکل اعتباری داریم، معادن پای کار بیایند


محور خواجوشهر مشکلات به قوت خود مانده‌اش

مسیر نجف‌شهر و چاله‌ها و سرعتگیرهای پرشمارش.
 ابتدای جاده شیرازی تا معادن که با وجود دو بانده شدن هنوز قربانی می‌گیرد و نه خط کشی شده و نه برای کاهش حجم ترافیکش فکری می‌شود.
جاده سیرجان به کرمان که آن قدر آسفالتش خراب است که مردم به جیگر زلیخا تشبیهش کرده‌اند.
وضعیت جاده شهربابکی کم که چندان تعریفی ندارد و در میان گلایه‌های مردم زیدآباد می‌توان پی برد در آنجا هم چه خبر است.
تقریبا همه‌ی محورهای مواصلاتی و راه‌های منتهی به سیرجان با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند. مشکلاتی کمی و کیفی که موجب ناخشنودی مردم و افزایش سوانح رانندگی شده است.
بخشی از این مشکلات به حوزه اداره راه و شهرسازی برمی گردد. اداره‌ای که اخیرا هم رییس آن از یکی از عکاسان خبری به خاطر انتشار گلایه مردمی از وضعیت پا در هوای ارباب رجوع این اداره، شکایت کرده است. هرچند مشاهده‌ی موردی خبرنگار سخن تازه نیز تصدیق می کند که پس از سه روز تعطیلی در یک روز شنبه باز هم مردم برای یک امضای ساده، معطل معاون و رییس اداره بودند که در مرخصی به سر می‌بردند!
انفعال اداره راه و شهرسازی با نگاهی به وضعیت راه‌های شهرستان قابل رویت است و نشان از کم توجهی به افزودن زیرساخت‌های تازه دارد. به ویژه در ایجاد محورهای جدید و زیرسازی و دو بانده کردن مسیرها و بی توجهی به نیاز جدی به ایجاد  آزادراه دست کم در ابتدای جاده شیرازی از سیرجان تا گهرپارک و معادن.
اما در عین حال نمی‌توان همه‌ی مشکلات را نیز به گردن اداره راه و شهرسازی انداخت و بخش زیادی از مشکلات موجود نیز به محدوده‌ی مرمت و تعمیر و نگهداری از جاده‌ها برمی‌گردد که در حوزه‌ی کاری اداره راه و شهرسازی نیست و به اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای مربوط است.
در همین باره با وحید قابلی رییس اداره راهداری در سیرجان به گپ و گفت نشستیم و مشکلات را با او درمیان گذاشتیم.
شهروندان از وضعیت اکثر راه‌های منتهی به شهرستان گلایه دارند. نظر شما چیست و مشکل از کجاست؟
مشکل اصلی ما کمبود اعتبارات است. بودجه‌های دولتی به زحمت کفاف نگهداری این همه راه را می دهد.
در جاده ای مثل محور سیرجان به شیراز معادن حضور ترافیکی زیادی دارند. چرا از ظرفیت آن‌ها به عنوان مسوولیت اجتماعی بهره نمی برید؟
این محور در صورتی که معادن حضور نداشتند مشکل چندانی از نظر ترافیکی نداشت و جوابگوی نیاز مردم بود. اما معادن بار ترافیکی را به این بخش تحمیل می‌کنند و همچنین از وقتی گهرپارک نیز ایجاد شده جاده شلوغ‌تر شده است و همچنین با اضافه تنی که بار کامیون‌ها می کنند موجب تخریب جاده‌ها می شوند. بنابراین مسوولیت اجتماعی آن‌ها در اینجا ایجاب می‌کند که به کمک راهداری بیایند. منتها بخش ایجاد باند اضافه برای کاهش بار ترافیکی مربوط می شود به حوزه‌ ی کاری اداره راه و شهرسازی.

اما در بخش نگهداری همین مسیری که هست نیز انتقادهایی وجود دارد. مثل نداشتن خط کشی مناسب. چه برنامه ای دارید؟
قرارداد خط کشی این محور با پیمانکار بسته شده و به زودی انجام می شود. با شرکت‌های معدنی نیز درحال رایزنی هستیم تا در راستای انجام مسوولیت اجتماعی شان بخش مهمی از هزینه‌های را تقبل کنند.
محورهایی که چندان مورد استفاده معادن نیست نیز مشکلات زیادی دارند. محور سیرجان به کرمان به ویژه تا حسین آباد وضعیت بدی دارد.
در این محور مشاور در حال بررسی برآورد هزینه‌هاست تا از منابع ملی تامین شود و مناقصه‌ای برگزار شود و کار روکش آن به زودی آغاز می شود. همین الان هم قرارداد کیلومتر 40 تا کیلومتر 63 در این محور انجام شده است. مشکلات محور سیرجان به شهربابک هم به خاطر اهمیت ترانزیتی ای که دارد و وصل کننده‌ی پایتخت به بندرعباس به شمار می آید به طور جدی درحال پیگیری است.
مسیر سیرجان به نجف شهر هم مشکلات زیادی دارد و سانحه ساز شده. پر از چاله است و این‌ها کم نبوده به آن چندین سرعتگیر بزرگ و بدون نشانه و علائم را هم افزوده اید!؟
این محور درست است که در محدوده شهرداری‌ها نیست و به عهده ماست اما ما نیز برآیند نظرات پلیس راه و... را در نظر بگیریم. این جاده تقریبا دیگر درون‌شهری به حساب می آید. اما مردم با سرعت جاده ای در آن حرکت می کنند. برای همین حادثه ساز است. سرعتگیرها اما ضروری است هرچند علائم و نشانه‌ها برای دیدن این سرعتگیرها در شب نصب شده و حتا سرعتگیرها رنگ شده اند که دید داشته باشند. چاله‌ها را قرار است پیمانکار به زودی لکه گیری کند.
محور خواجوشهر هم پرحادثه است و مشکل این جاده به قوت خود باقی مانده و حل نشده است.
مشکل خواجو شهر نداشتن باند دوم است که پیگیری آن مربوط به اداره راه و شهرسازی است. اما در بخش ایمن سازی محور موجود و نصب علائم هشدار دهنده و روکش آسفالت و نصب چراغ و... با شهرداری آنجا همکاری داریم که بخشی از مشکل را حل کنیم.