طبق روال هر هفته سخن تازه، پرسش و پاسخی با مسوولین شهرستان داریم و در این گفت و گو پرسشهای مردمی را از مسوول مربوطه میپرسیم و چهارشنبهها پاسخها را در نسخهی کاغذی چاپ میکنیم.مهمان این هفتهی پرسش و پاسخ سخن تازه، سلحشور سالاری نیا، ریاست ادارهی ورزش و جوانان بود.
جناب سالاری نیا چرا در سیرجان نظارتی بر شهریه باشگاهها نیست؟ به ویژه باشگاههای بدنسازی. در اینستاگرام دیدم تهران شهریه باشگاه 450 هزارتومان با چهار عدد تردمیل سالم اما در سیرجان شهریه 800 هزارتومان که بعضا یک تردمیل سالم هم ندارند؟
در خصوص شهریه باشگاهها، به دلیل اینکه باشگاهها تاکنون رتبه بندی نشده اند ساز و کار شهریه باشگاههای ورزشی به این صورت است که بر اساس رتبه بندی به سه دستهی رتبه 1 و 2 و3 قرار گرفته و برای هرکدام شهریه مصوبی تعلق خواهد گرفت. در شهرستان سیرجان اکثر باشگاهها یا فاقد مجوز فعالیت هستند یا مجوز آنها منقضی شده است به همین دلیل به هیاتهای ورزشی اعلام شده در مدت زمان معینی از طریق اعلام به باشگاهها نسبت به دریافت مجوز یا تمدید مجوز فعالیت اقدام نمایند تا پس از انجام این فرایند بتوانیم در خصوص رتبه بندی و نرخ گذاری از طریق کمیتهی نرخ گذاری شهرستان متشکل از نمایندهی سازمان صعنت و معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، شورای اصناف، فرمانداری محترم صورت پذیرد.
البته در نرخ گذاری، منطقه شهری و موقعیت باشگاه و تجهیزات در نظر گرفته می شود. زیرا گاهی نرخ مصوب کشوری به طور عمومی اعلام می شود و در مناطق مختلف نسبت به رتبهی شهرستان میزان سرویس دهی باشگاهها و امکانات صورت میپذیرد.
در سایت وزارت ورزش اخذ مجوز باشگاه دیپلم اعلام شده در صورتی که در شهر سیرجان شرط لیسانس گذاشته اند و پروسهی دریافت مجوز هم به قدری زمان بر است که گاهی، اشخاص منصرف میشوند؛ علت این موضوع چیست؟
پروسهی صدور مجوز از طریق درگاه ملی صدور مجوزهای کشور انجام می شود و تمام مراحل به صورت الکترونیک صورت می پذیرد و هیچ اداره ای اجازهی دخل و تصرف در مفاد آیین نامه را ندارد افراد متقاضی مجوز فعالیت ورزشی میتوانند از طریق دریافت کد یکتا و ورود به درگاه مذکور پس از طی مراحل و دریافت و تهیهی مدارک اقدام به گرفتن مجوز کنند. شرط مدرک تحصیلی نیز همان است که در سامانه ذکر شده است. نسبت به زمان بر بودن پروسه دریافت مجوز باتوجه به اینکه وزارت ورزش و جوانان درحال بهروز رسانی درگاه خود میباشد، مدتی قطع بوده و امکان بارگذاری مدارک برای متقاضیان میسر نبود که بنده همینجا به خاطر این اخلال از حضور همشهریان پوزش می طلبم. در حال حاضر سامانه صدور مجوز آماده ارایهی خدمات است و متقاضیان پس از بارگذاری مدارک میتوانند از طریق سامانه از روند پیشرفت کاری خود مطلع شوند. سامانهی تمدید مجوز نیز در حال بروز رسانی است که به زودی آمادهی ارایهی خدمات خواهد بود. سامانهی جدید به طوری طراحی شده است که اگر در هر مرحله به طور عمدی یا سهوی تعللی حاصل شود خود سامانه به صورت خودکار پس از 24 ساعت مدارک را تایید و به واحد بعدی ارجاع می نماید.
اجحاف بزرگی در حق ورزش المپیکی تکواندو در شهرستان سیرجان شده است؟ هیات تکواندو شهرستان متاسفانه حتی از دفتری برخوردار نیست و هر شخصی که مسوولیت ریاست این هیات را عهده دار می شود چند صباحی در دفتر شخصی خود جلسات را برگزار می کند و پس از تغییر ریاست هم مجدد هیات مکان ثابتی ندارد. باتوجه به پتانسیل خوبی که در شهرستان سیرجان در این رشته ورزشی المپیکی دارد؛ چه برنامه ای برایش دارید؟
در خصوص رشته ورزشی تکواندو لازم به ذکر است که این هیات از لحاظ زیرساخت تمرینی و تجهیزات شرایط نسبتا قابل قبولی در شهرستان دارد؛ از لحاظ کادر فنی و اجرایی همچنین پاسخگویی مسوولین هیات نیز، هیات از کادر مجربی برخوردار است که هم در زمینه آقایان و هم بانوان در چهارماه گذشته مسابقات درون شهرستانی متعددی برگزار گردیده که نشان از پویایی در حرکت رو به جلو این هیات دارد ولی از لحاظ ساختار اداری چالشی هست که اکثر هیاتها در همه شهرستان دچارش هستند که نظر به اعتبارات محدود، شرایط ساخت و تاسیس فضای اداری مقدور نمی باشد اما تمامی هیاتهای ورزشی جهت برگزاری جلسات خود میتوانند از سالن پیامبر اعظم واقع در محل استادیوم تختی بهرمند شوند.
آیا برنامه ای برای ایجاد سالن و چمن مصنوعی در محلهی محروم و کم برخوردار خرم آباد دارید؟
درخصوص احداث سالن ورزشی و چمن مصنوعی در مناطق حاشیه ای از طریق اعتبارات دولتی شاخصهایی تعریف شده است که از جمله آن شاخصها تعداد خانواده و جمعیت ساکنم، و سرانه ورزشی در نظر گرفته می شود.
در شهرستان سیرجان اما برخی از دهیاریها اقدام به ساخت سالن چند منظوره یا چمن مصنوعی نموده اند که از محل اعتبارات شوراها و دهیاریها و یا جذب سرمایه گذار بخش خصوصی صورت گرفته است.
در سالهای اخیر عموم اعتبارات دولتی به تکمیل پروژههای ناتمام تخصیص یافته؛ اگر طرح ورزشی جدیدی تعریف شده یا اعتبار فوق العاده و یا جذب سرمایه گذار بوده.
در شهرستاند سیرجان باتوجه به مساعدت و نظر موافق صنایع و معادن از طریق مشارکتهای اجتماعی و مسوولیتهای اجتماعی معادن و رایزنی دهیاران و شوراها و ریش سفیدان و معتمدین و پیگیری اداره ورزش و جوانان می توان سرانه فضای ورزشی را ارتقا داد.
چرا برخی ورزشکاران مسابقات استانی و کشوری را با هزینهی شخصی و بدون کوچکترین حمایتی شرکت میکنند؟
رسالت و شرح وظایف وزارت ورزش وجوانان در حوزه ورزش عبارت است از : 1. توسعه و تعمیم ورزش همگانی و قهرمانی 2. ساماندهی و گسترش ورزش حرفه ای 3. حمایت و تقویت ورزش تربیتی و ورزش بانوان 4. تحکیم و تقویت معنویت و ارزشهای اخلاقی و ورزش پهلوانی در ورزش سنتی بر فرهنگ اسلامی ایرانی 5. ارتقا و ترویج شایستگیهای فنی حرفه ای در جامعه ورزش 6. توسعه و تجهیز فضاها و زیر ساختهای ورزشی میباشد.
در راستای شرکت قهرمانان در مسابقات استانی و کشوری عموما اعزامات کشوری اگر به مسابقات معتبر و رسمی باشد هزینهها از طریق هیات استان و اگر در سطح استان باشند از طریق هیات شهرستان با در نظر گرفتن تامین مالی از طریق خود رییس هیات با جذب سرمایه توسط خیرین ورزش یار صورت می پذیرد؛ در غیر این صورت حضور ورزشکاران در مسابقات غیر رسمی و سبکی اعزامات به صورت شخصی انجام میشود.
جناب سالاری نیا آیا اطلاع دارید که مدال آوران مسابقات کاراته وان کشور همگی از آکادمی پویا هستند؟ چرا اینچنین استعدادهایی باید نادیده گرفته شوند و ناشناس بمانند؟
کسب هرگونه مقام در مسابقات کشوری و بین المللی و مسابقات معتبر و رسمی از طریق فدراسیونها با مجوزهای مربوطه برگزار میشوند؛ از طریق روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استانها و روابط عمومی فدراسیون و هییتهای استانی در سطح شهرستان از طریق ادارات ورزش و جوانان شهرستانها و هیاتهای شهرستانی به اطلاع عموم می رسد.
چرا تبعیض در برخی ورزشها بسیار زیاد است؟ مثلا مدال آوران مسابقات کاراته هیچگونه حمایتی نداشتند و در فوتبال خرجهای هنگفتی میشود اما یک دهم آن هم به ورزشکاران و مدال آران حتی به عنوان کمک هزینه شرکت در مسابقات که گاها خارج از کشور هستند داده نمیشود.
در سالهای اخیر متاسفانه متوجه چند دستگی در راس فدراسیونها در سطح کشور و یا حتی بین المللی خیلی از رشتههای ورزشی تفکیک شده و سیاست گذاری رشتههای ورزشی را به سمت تاسیس سبکهای متعدد کرده که بلای جان رشتههای ورزشی شده است.
این اتفاق منجر به از هم گسستگی رشتههای ورزشی خصوصا رشتههای رزمی گردیده و باعث عدم اتحاد و چندپارگی شده است.
البیته این تبعیض عمومی ست و صرفا شامل شهرستان سیرجان نمیشود و به عقیدهی بنده باعث این اتفاق تاسیس سبکها و ریز رشتهها در سطح فدراسیونها گردیده که قدرت و ابتکار عمل را از مجموعه گرفته است و نظرها عموما به سمت رشتههایی رفته که از اتحاد و ثبات برخوردارند.
چرا پیگیر رونق فعالیتهای باشگاه مس پاریز نیستید؟
بخش زیادی از معادن مس سرچشمه در سیرجان قرار دارد و به همین واسطه سیرجان از آلایندگی این معدن هم در امان نیست، و متاسفانه هیچ گاه پیگیر مسوولیتهای اجتماعی این معدن در سیرجان نبودیم که یکی از این مسوولیتهای اجتماعی زمینههای ورزشی ست؛ اشگاه مس پاریز وجود دارد اما فعالیت ندارد!
چه اقدامی برای این باشگاه که پتانسیل خوبی هم دارد، دارید؟
بابت باشگاه مس ضمن تشکر از مجموعه مس که اقدامت خوبی را در پاریز انجام داده است و تشکر از یادآوری شما شاید کوتاهی از بنده و همکاران بوده است و وگرنه عزیزان فعال در حوزه ورزش مجحموعه مس از هر پیشنهادی استقبال کرده اند و امیدواریم در آیدنه از ظرفیت این مجموعه مشترک نیز استفاده کنیم.
چرا به ورزشگاه امام علی توجه نمیشود؟ آیا برنامه ای برای بهسازی این ورزشگاه در دستوردارید؟
ورزشگاه امام علی (ع) متشکل از دو سالن ورزشی و یک زمین فوتبال می باشد. که زمین چمن فوتبال این مجموعه با همت باشگاه گل گهر و میزان 30 میلیارد توان هزینه کرد به ورزشگلاه آبرومکند و در خورد شان شهرستان مبدل شده است.
جا دارد از زحمات باشگاه و مجموعه صنعتی و معدنی گل گهر کمال تشکر را داشته باشم. سالن شماره یک مجموعه ورزشی امام علی در قالب کمیسیون ماده 27 به صورت مشارکت حامی مالی در حال بهسازی می باشد. لازم به ذکر است. ساختمان در حال احداث خانه جوان داری سه طبقه تامین اعتبار شده و پیمانکار در حال ساخت این مجموعه می باشد.
آقای سالاری نیا وضع بهداشت باشگاهها مناسب نیست، چرا به این بخش توجه نمیکنید؟ آیا نظارتی بر باشگاهها دارید؟
فرمایش شما صحیح می باشد. البته وضعیت بهداشتی تعداد کمی از باشگاهها مشکل دارد. وگرنه اکثر باشگاهها از نظافت عمومی و بهداشت قابل قبولی برخوردارند. ولی طی جلسات برگزار شده تیمی متشکل از دانشکده علوم پزشکی و دایره نظارت بر اماکن عمومی، نماینده دادستان محترم و سازمانهای مرتبط به صورت پیوسته یک روز در هفته را اختصاص به بازدید از باشگاهها نموده و به حول و قوهی الهی به زودی این امر محقق می شود.
برنامههای سیرجان در زمینهی ورزشهای قهرمانی چیست؟
در حوزه ورزش قهرمانی و قهرمان پروری خدا را شکر شهرستان سیرجان از 90 درصد شهرهای کشور شاید حتا بیشتر پیشی گرفته. با کمک باشگاه گلگهر و راه اندازی آکادمیها که فعلا در هفت رشته در حال توسعه می باشند اقدام به کشف استعداد پرورش قهرمان شده است. خروجی این امر برای همه همشهریان قابل مشاهد می باشد. نمونه این اتفاق نایب قهرمانی مسابقات آسیایی و پنجم جهانی فرزاد صفی جهانشاهی است که از دل همین آکادمیها پرورش یافته است. و تعداد زیادی از استعدادها که در حال درخشش در میادین کشوری می باشند جا دارد از زحمات دکتر اسفندیارپور مدیرعامل باشگاه و عمامل باشگا کمال تشکر را داشته باشیم.
چرا محلات کم برخوردار و محروم شهر دارای سالنهای ورزشی و چمن نیستند؟
در طرح تفضیلی شهری تعدادی فضای ورزشی تعریف شده است. که به ازای توسعه شهر و با ساخت شهرکها در خصوص طراحی فضای خدماتی اعم از بهداشتی آموزشی و ورزشی و... تعریف شده است و با همت شهرداری و شورای شهر زمینهایی چمن مصنوعی در سطح شهرستان اجرا شده است و شهر سیرجان از سرانهی فضای ورزشی عمومی خوبی برخوردار است. که طی جلسات برگزار شده با متصدیان این امر پیگیری گسترش و بسط این فضاها هستیم.