طولانی شدن اجرای فاضلاب در ابتدای بلوار دکتر صادقی و مشکلات عبور و مرور
قیر ریزیِ کاریز و کندن کُلخمه!

انگار زخم تازه کلخمه بسته‌ی خیابان را کنده باشند! با تصور اینکه آسفالت خیابان تازه لکه‌گیری شده با ماشین می‌رانی و می‌افتی توی چاله‌هایش و زیربندی ماشین به سرو صدا می‌افتد!
از زمانی که یک سمت بلوار دکتر صادقی حدفاصل چهارراه تامین اجتماعی تا چهارراه موحدی را به منظور حفاری برای طرح فاضلاب شهری مسدود کردند چند ماه می‌گذرد. طی این مدت ترافیک عادی این بخش در کوچه‌ها و خیابان‌های اطراف سرریز شد و مشکلات عبور و مرور زیادی ایجاد گشت و حتا چند روز پروژه به خاطر یافتن یک دالان تاریخی متوقف ماند و در همه‌ی این مدت مردم صبور و نجیب سیرجان خم به ابرو نیاوردند. اما به مثابه ضرب المثل «درِ دیزی باز است، حیای گربه کجا رفته؟» آیا نباید به خاطر اینکه مردم سیرجان دارند این حجم از ناهمواری گذرگاه‌های شهری را تحمل می‌کنند و ماشین‌های‌شان به خرج می‌افتد، کمی در مسوولان شهری احساس شرم و وظیفه‌ی توامان ایجاد شود و دست کم دردی از دردهای این مردم کم کنند؟!
درحالی که پیمانکار شرکت کاریز در امتداد پروژه تا ابتدای بلوار صادقی را حفاری کرده اما هفته‌ی پیش درحالی که خیابان مسدود شده بود تا خط بریده‌ی شده‌ی آسفالت، قیرپاشی و کوبیده شود و لکه‌گیری گردد و این اتفاق هم افتاد، اما این هفته در کمال تعجب دوباره این قیرها با سرعت جمع‌آوری شدند!
با اینکه زمان مناسب برای فرونشست زمین هم سپری شده بود اما مشخص نبود چرا با این همه دوباره‌کاری دارند اینگونه با وقت و اعصاب مردم بازی می‌کنند!
در همین باره سخن‌تازه به سراغ روابط عمومی شرکت کاریز به عنوان مجری پروژه‌ی حفاری‌های فاضلاب رفت.
روابط عمومی کاریز در این باره توضیح می‌دهد که کیفیت آسفالت انجام شده توسط پیمانکار شرکت مناسب نبوده و به صلاحدید مدیران شرکت کاریز این آسفالت تازه جمع‌آوری شده است.
حسین زند درباره‌ی اینکه این کیفیت پایین مربوط به قیر بوده یا نوع اجرای کار، اطلاعی نداشت اما مدعی شد که به خاطر مخالفت راهنمایی و رانندگی با مسدود شدن کامل این بخش بلوار، پیمانکار در اجرای عملیات آسفالت دچار مشکل شده و در این محدودیت نتوانسته به کیفیت مورد نظر نهایی برسد، بنابراین این آسفالت تازه ریخته شده زود جمع‌آوری شد زیرا خوب کوبیده نشده بود و نسبت به باقی سطح خیابان برآمده بود.
این درحالی‌ست که کاریز پس از چندین سال اجرای فاضلاب در سیرجان تاکنون می‌بایست به یک سطحی از تجربه دست پیدا بکند که چنین نظارتی بر نحوه‌ی اجرای کار را همزمان اعمال کند تا اینگونه مسیری در مرکز شهر پر از چاله و ناهموار باقی نماند و مردم به مشکل برنخورند! جدای از اینکه خیابان در روز اجرای مرمت آسفالت، تقریبا مسدود بود و تنها برخی خودروها از کوچه‌ها وارد بلوار می‌شدند، آن هم تنها پیش از اجرای عملیات.
با این وجود روابط عمومی شرکت کاریز مدعی‌ست که شرکت این ایراد را به خاطر ضایع نشدن حق مردم از پیمانکار گرفته درحالی که مردم همچنان برای عبور و مرور از این سمت بلوار با خودرو داخل گودال‌های بافی مانده از حفاری می‌افتند!
ان‌قٌلت‌های کهنه به این نحوه اجرا
عملکرد شرکت کاریز تاکنون در سیرجان طوری بوده که آدم عجیب یاد کارتون پت و مت می‌افتد. دو برادر فنی که مثل گاو 9 من شیر با بهترین ایده و سریعترین شکل اجرا به یک پایان کار عالی می‌رسیدند اما در آخر با یک اشتباه مضحک همه چیز را به باد می‌دادند.
اما اینجا حتا در حد پت و مت هم نیست. یک نمونه از نحوه‌ی کار این شرکت را در یک کوچه عکس گرفته‌ایم، ببینید. امتداد حفاری از ابتدا و انتها آسفالت شده و وسط آن را همین طوری ول کرده‌اند و رفته‌اند! در عکس می‌بینید.
معلوم نیست نقش شورا و شهرداری این میان چیست که دست کم در جلسه‌ای مشترک دوباره تذکراتی را گوشزد کنند. انگار تنها نقشی که معاون فنی شهرداری داشته این بوده که آن دستگاه مکانیزه‌ی آسفالت تراش 19 میلیارد تومانی‌اش را داده باشد دست کاریز که آسفالت جدید را بتراشد!
اگر کاریز همین شیوه‌ی اجرا را در نوع لوله‌گذاری‌های فاضلاب داشته که در آینده بخواهند هربار جایی از شهر را به خاطر ایرادی فنی در لوله‌ها حفاری کنند که کار مردم شهر سیرجان زار است.
مشاهده‌ی بعضی چیزها در جریان اجرای طرح فاضلاب شهری سیرجان، دارد روی اعصاب و روان مردم راه می‌رود و یادآور ناهماهنگی‌های سابق میان ادارات و شهرداری‌ست که سال‌ها کارشان شده بود کندن یکی بعد از آسفالت کردن دیگری!
اما سرایت این پدیده‌ی ناخوشایند شهری به اجرای طرح فاضلاب شهری سیرجان درحالی‌ست که دست کم در آغاز این طرح ادعا می‌شد میان شهرداری و پیمانکار حفاری فاضلاب و پیمان‌کار مرمتِ بعد از حفاری هماهنگی کامل ایجاد شده است گرچه مردم چنین هماهنگی‌ئی را در عمل نمی‌بینند!
به جز هزینه‌ای که در این شرایط به طور مستقیم از جیب مردم برای زیربندی خودروهای‌شان می‌رود و به طور غیرمستقیم از جیب شهر می‌رود. وقت و زمان ارزشمندی است که از مردم به پای ترافیک و راه بندان هدر می‌رود.
 شرایطی که رانندگی در سیرجان را با مخلوطی از دود و خاک و ترافیک و حیرانی و سرگردانی و تنش عصبی همراه کرده است.
توقع می‌رفت طرح فاضلاب شهری با توجه به نیاز یک طرفه صنعت به فاضلاب سیرجان، علمی‌تر و حساب شده‌تر جلو بروند و جوری همه‌ی شهر را شخم زده رها نکند که رفت و آمد و زندگی شهری مردم را تحت شعاع قرار بدهد و همین طور افکار عمومی را بر ضد صنایع کند.
وصله پینه خیابان‌های شهر و چاله‌های کوچک و بزرگ در میان خیابان‌ها، راه را ناهموار می‌کند. گویا سرعت کنده‌کاری و حفاری‌ها در سیرجان بسیار بیشتر از ترمیم و بازسازی آن است. به طوری که خیابان‌ها و معابری در شهر هستند که بیش از چند سال از شروع پروژه‌ی فاضلاب شهری، به صورت غیر اصولی ترمیم گردیده و بازسازی آسفالت آن هنوز صورت نگرفته است.
به جرات می توان گفت که بیش از 90 درصد کوچه و خیابان‌های شهر، دچار فرو رفتگی یا شکستگی آسفالت با چاله‌های کوچک و بزرگ که بارها برای اجرای طرح‌های گازرسانی، فاضلاب، آب، مخابرات و برق حفاری، و این نوار حفاری شده، بدون زیرسازی و به شکل غیراصولی ترمیم شده‌اند خود نیز به عاملی برای باریک‌تر شدن خیابان‌ها تبدیل گردیده است.
شهروندان سیرجانی از وضعیت نامناسب آسفالت خیابان‌های شهر به ستوه آمده اند که حتی خیابانهای فرعی و کوچه‌های شهر به حدی وصله کاری و به صورت نامناسب مرمت شده که عبور از این معابر خسارات بسیاری به ماشین‌ها وارد کرده است.
 این کنده‌کاری‌ها و درزگیری نامناسب، موجب بروز نقص فنی در اتومبیل از جمله فرسودگی زودهنگام لاستیک، شکستگی کمک فنر‌ها و تخریب شدید زیربندی خودرو می‌شود و این یعنی به طور مستقیم به اموال عمومی و شخصی شهروندان خسارت وارد کردن.
 در آخر آن چه که واضح هست این که در کشورهای توسعه یافته سالیان زیادی‌ست که توجه ویژه‌ای به آسفالت معابر دارند و به صورت مستمر در پی افزایش استانداردسازی و افزایش طول عمر آسفالت با روش‌های علمی و آکادمیک هستند اما اینجا سال به سال قربون  
پارسال!