مجادله شورا و شهردار پیرامون تجاریسازی در فضای سبز بزرگ شهری:
دست زیگورات روی گِلوی تنفس شهر
هفتهی گذشته بحث زیگورات در شورای شهر پیش کشیده شد و در این باره میان حمزه صادقی و شهردار مجادله پیرامون اینکه در این فضای سبز بزرگ شهری تجاری سازی انجام بشود یا نشود پیش آمد و درخصوص پیشنهاد حمزه برای تجاری شدن باغ ایرانی مجاور زیگورات نیز شهردار با قاطعیت پاسخ گفت: «من فضای سبز و هوای تنفس مردمم را با این فشارها تجاری نمیکنم.»
حمزه در واکنش انقلت آورد و پرسید چرا زیگورات قبلا اجرا و جایگزین فضای سبز آن منطقه شده؟
شهردار نیز تاکید کرد که در دوران شهردار بودن خودش این اتفاق نیفتاده و مربوط به گذشته بوده است.
در همین باره یک منبع آگاه با سخنتازه تماس گرفت و گفت، حمزه صادقی نتوانسته منظورش را درست بیان کند. اگر بروید مشاهده کنید، پشت هتل زیگورات درختانی قطع شده است. صادقی منظورش این بوده که اگر قرار باشد فضای سبز آن بخش از شهر تبدیل به تجاری شود، چرا برای دیگران بشود و خود شهرداری برای درآمد پایدار خودش این کار را نکند؟!
گرچه از بین بردن پوشش گیاهی کهنسال این بخش از شهر سیرجان با درختان تنومند کاجش برای هیچ شخص حقیقی و حقوقی توجیهی ندارد و موضع حمزه عذر بدتر از گناه بوده و موضع علیاکبر کریمیپور شهردار سیرجان در این باره کاملا درست است. اما از رهاورد تماسی که گرفته شد، کنجکاو شدیم و سری به زیگورات زدیم تا ببینیم شورای قبل و شهرداران سابق چه دست گلی به آب داده و چه گلی به سر شهر زدهاند؟
ادامه در صفحه 2
در ماکت یا نمونک کوچک مجموعه که در ورودی مرکز خرید زیگورات نصب شده، نکتهای که برای ما جلب توجه میکرد، میزان توسعهی ساخت و ساز پیرامون هتل زیگورات و پارکینگ آن است که به نظر میرسد اگر طبق این نقشه قرار باشد محوطهسازی شود، بسیاری از درختان کهنسال مابین پارک ملت و هتل زیگورات بایستی قطع شوند و در طرح محوطهسازی برای هتل زیگورات بلعیده شوند!
گفتنیست که در دوران شهردار سابق حدود 20 درخت سرو سر به آسمان ساییده در بلوار سیدجمال، به جرم مجاورتشان با زیگورات قطع شدند تا چهارراه بلال بسته شود و گشایش چهارراه زیگورات در جهت رونق این مجموعه انجام گیرد که انجام شد.
این سابقهی بد هم خود به تنهایی نشان میدهد که برای مدیریت این مجموعه فضای سبز بزرگ این بخش از سیرجان به عنوان ریههای شهری اهمیتی ندارد و تا جایی بتوانند لابی خود را برای اهداف تجاریشان در شورا و شهرداری تقویت خواهند کرد. درحالی که حداقل این مجموعه میتوانست از ابتدا هم با توجه به مکان و موقعیتش بر پایهی معماری سبز و سازگار با وجود پوشش گیاهی و درختان کهنسال تعریف و طبق آن توسعه پیدا کند.
این میان چیزی که مشخص است، اینکه در زمان شهرداران سابق، زد و بندهایی پیش آمده تا شهرداری چشم بر روی قربانی شدن بخش بزرگی از درختان کهنسال ببندد و حتا خودش هم همراهی کند!
از این رو جا دارد که مجموعه شورا و شهرداری به این مهم ورود کنند و اگر طرح ماکت زیگورات واقعا قرار به قطع این تعداد از درخت تنومند است، جلوی توسعهطلبی و خودخواهی مدیران زیگورات را یگیرند.
همان طور که می بینید در ماکت مجموعه هتل و مرکز خرید زیگورات و محوطه بزرگ آن نشانی از درختان تنومند کاج نیست!