جدال میان کسبه و شهرداری بر سر بهسازی کمربندی در شورای شهر؛
شهرداری: ما فقط داریم مصوبات را اجرا میکنیم
روز گذشته باز هم در شورای شهر بر سر ماجرای کمربندی حاشیههایی ساخته شد.
در ابتدای جلسه مصطفا اسفندیار پور خواستار پای کار آمدن شورای ترافیک و مشاور ترافیک برای حل مشکل اعتراض کسبهی کمربندی شد.
او تاکید کرد که کسبهی کمربندی با پانصد متر یک بار دسترسی دادن مشکل دارند و صد متری یک جا دسترسی می خواهند!
اسفندیارپور ضمن تاکید بر دوستی شورا و شهردار و اینکه شهردار واقعا در سطح شهر کار میکند، به این نگاه شهردار که معتقد است مشکل ارگانهای دیگر را نباید حل کند، انتقاد کرد و گفت: الان مشکل ارگانهای دیگر شده مشکل کسبهی سیرجان و به شورا به عنوان نمایندگان مردم مربوط است.
در ادامه حجت کاظمی نسبت به کم کاری بخش دولتی انتقاد کرد و گفت: آیا سایر مسوولان که وظیفه دارند در قبال انتقال کمربندی پاسخگویی دارند؟ بیایند جواب بدهند. چه اقداماتی انجام گرفته؟ چه اقدامتی در دست انجام است و چقدر انتقال کمربندی زمان میبرد؟
امین صادقی رییس شورای شهر به مشکلات تامین بودجه دولتی و ایجاد کمربندی دوم هم اشاره کرد و از پیگیری نماینده خبر داد.
وی پیشنهاد راه دسترسی را خوب ارزیابی کرد که با آن هم پروژه انجام میشود و هم مشکل کسبه حل میگردد.
در همین حین صدای بلند در ورودی به گوش رسید و عدهای از کسبهی معترض کمربندی به یکباره و با همراهی و نگرانی حراست شهرداری وارد صحن شورا شدند. گرچه به نظر میرسید برای این ورودی که ناهماهنگ جلوه میکرد با برخی از اعضای شورا مثل اعظم جوانلری از قبل هماهنگ کرده باشند.
معترضان ضمن خطاب کردن شهردار با برخی الفاظ زشت، از شورا برای انتخاب چنین شهرداری گلایه کردند و تاکید کردند: چرا چنین شهرداری انتخاب کردهاید!
آنان ضمن انتقاد از صنوف مزاحم خطاب شدن توسط شهرداری، بر زحمتهای چندسالهشان در کمربندی اشاره کردند و خواستار رسیدگی شدند و به شورا اعلام کردند که شهرداری تاکید کرده که فقط مجری است و نیاز است شورای شهر دستور توقف کار و پروژهی اجرایی توسط شهرداری را بدهد.
موضعی شفاف از سوی شهرداری که البته حسن خدامی آن را تفسیر به انداختن توپ در زمین شورا کرد و گفت: شهرداری قصد دارد توقف کار را بر گردن شورا بیندازد.
هم خدامی و هم اعظم جوانلری بر درآمدزا بودن کمربندی شاهد برای سیرجان تاکید داشتند و آن را مزیت اقتصادی جدی اما فراموش شدهی شهرداری برای ایجاد درآمد پایدار شهری خواندند.
هرچند چیزی که آشکار بود بلاتکلیفی و بندبازی اعضای شورا برای این بود که هم از طرفی نمیخواهند دستور توقف کار را بدهند و هم با این حال تلاش داشتند کسبهی معترض را
راضی راهی مغازههایشان کنند. چیزی که شبیه کج گرفتن کاسهای و نریختن محتوایش بود و نشدنی.
شهرداری چه میگوید؟
از آنجا که در باب این موضوع کسی به نمایندگی از شهرداری سیرجان در نشست شورا حضور نداشت، برای شنیدن صدای شهرداری و تکمیل گزارش به سراغ معاون عمرانی شهردار سیرجان رفتیم.
مکیآبادی دربارهی این پروژه گفت: پروژهی ساماندهی بلوار شاهد شامل ساماندهی کندروهای بلوار شاهد به طول تقریبی هفت کیلومتر از میدان پلیسراه تا پل کرم فتحی زاده با اعتبار 35 میلیارد تومان درحال انجام است.
وی تاکید کرد که این طرح ساماندهی تردد وسایل نقلیه سبک و سامان دهی تردد وسایل نقلیه سنگین است و افزود: چون این محور به عنوان یک محور درون شهری تلقی میشود و ما از این به بعد دیگر این محور را به عنوان یکی از محورهای درون شهری تلقی میکنیم.
معاون عمرانی شهردار گفت: هدف اصلی طرح، ساماندهی تردد وسایل نقلیه سنگین بوده است.
او تاکید کرد که در این طرح امکان خدمات رسانی به وسایل نقلیه سنگین هم وجود دارد اما نه به شکلی که کامیونها به طور مستقیم به انبارها و گاراژها دسترسی داشته باشند. بلکه کامیونها میتوانند در کندرو خدماتی را که میخواهند بگیرند.
او در ادامه تصریح کرد: به منظور ایمن سازی حرکت خودروهای سواری، کندرو را ساماندهی کردیم و دوربرگردانهایی قرار است اجرا شود که ایمنی تردد را در این محور افزایش میدهد.
معوان عمرانی شهردار سیرجان افزود: اجرای این طرح تلنگری است به صنوف مزاحم و آلایندهی شهری به این صنوف مزاحم که ظرف شش ماه آینده دیگر از اینجا جا به جا شوند و بروند در حاشیهی کمربندی جدید سیرجان مستقر شوند و در آنجا خدمات رسانی را به وسایل نقلیه سنگین انجام بدهند.
مکیآبادی ادامه داد: این طرح توسط مشاور تهیه شده و بالغ در 5 جلسه در شورای ترافیک فرمانداری رفت و برگشت کرده و اصلاحات خورده. مسیر بررسی شده و به تصویب شورای ترافیک فرمانداری مرکب از فرماندار، رییس راهنمایی و رانندگی شهرستان و فرمانده پلیسراه شهرستان و رییس اداره راهداری و حمل و نقل و کلیه ادارات مربوطه در امور حمل و نقل جادهای و درون شهری و برون شهری رسیده و همه امضا کرده و بر این طرح صحه گذاشتهاند.
وی اذعان کرد: رییس اداره حمل و نقل پایانهها یکی از اعضای شورای ترافیک است. رییس اداره راهداری از اعضای شورای ترافیک شهرستان است و می دانسته اند که با ایجاد این طرح وسایل نقلیه سنگین دیگر این آزادی عملی که الان دارند را ندارند و وسایل نقلیه سنگین باید از اینجا بروند.
او به آسیبهای انتقال نیافتن کمربندی به بیرون از شهر نیز اشاره کرد: به غیر از آلایندگیها، در یکی دو سال اخیر سی نفر تلفات داشتیم در اثر اینکه وسایل نقلیه سنگین از اینجا عبور میکنند و چه با عابر پیاده و چه سرنشینهای ماشینهای سواری که در این مسیر وجود دارند، در این محور جان خود را از دست دادهاند و دیگر وقتش رسیده که یک فکری به حال این مسیر شود و این موضوع اولویت و تقاضای مردمی بوده برای برای سامندهی و بهسازی.