وحید حسینی تلاش دارد تشخصی به اداره میراث فرهنگی بدهد. او از زمانی که مدیریت این اداره را در سیرجان به دست گرفته کوشیده ابتدا با اولویت بندی موضوعات متنوع و مشکلات بیشمارِ حوزهی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، قدمی برای میراث فرهنگی شهر زادگاهش در زمینه ای که تخصصش است، بردارد.
از همین رو در هفتهی میراث فرهنگی دیدار با رسانههای منتقد و دغدغهمند در حوزهی میراث در دستور کار حسینی قرار گرفت.
او ضمن بیان مشکلات زیاد این حوزه که در گستردگی موضوعات کاری میراث ملموس و ناملموس فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کنار نبود بودجه و اعتبارات دولتی، خلاصه میشود، افزود: در این شرایط می ماند تامین بودجه از طریق رایزنی با مرکز استان و برخی شرکت های معدنی منطقه و استفاده از بخش خصوصی که این مورد نیز همدلی و همکاری رسانههای دغدغه مند سیرجان را با اداره میراث فرهنگی میطلبد.
حسینی همچنین سخنتازه را یکی از رسانه های منتقد و دغدغه مند در حوزهی میراث دانست و از احیاء بودجه این اداره پس از چندین سال خبر داد.
وحید حسینی همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی اعلام کرد: بودجه اداره میراث فرهنگی سیرجان که در سالهای گذشته به دلایل مختلف به صفر رسیده بود در سال ۱۴۰۴ احیاء شد و بودجه ۱۳ میلیارد تومانی به این اداره اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اولویتهای هزینهکرد این اعتبار افزود: مرمت بازار تاریخی و کاروانسرای سیرجان و همچنین توسعه خانه خلاق صنایعدستی دارستان از جمله پروژههایی هستند که این بودجه صرف آنها خواهد.
حسینی همچنین از خبر داد که محوطه سازی بادگیر تاریخی محمودآباد آغاز شده است.
او با اعلام این موضوع از انعقاد قرارداد با پیمانکار و شروع اجرای این پروژه با طرح و پیگیری میراث فرهنگی سیرجان خبر داد .
وی در خصوص مرمت یخدان های محمودآباد هم اعلام کرد: با توجه به مالکیت خصوصی در حال رایزنی با مالک جهت ترمیم بنا هستیم. وی دلیل اصلی تخریب این بنا را ترمیم غیر اصولی در گذشته دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری و مساعدت مالک هرچه زودتر مرمت اصولی این بنای تاریخی که متاسفانه به دلیل عدم پیگیریها در گذشته ثبت ملی نشده است ولی دارای ارزش تاریخی است شروع شود.
در هفتهی میراث به جز دیدار رییس اداره میراث فرهنگی با رسانههای منتقد همچنین جلسه کارگروه میراث فرهنگی شهرستان در فرمانداری سیرجان برگزار شد. در این نشست که با حضور رییس شورای شهر، معاون عمرانی فرماندار، معاون عمرانی سرپرست شهرداری و رییس اداره میراث سیرجان برگزار شد، اداره اصناف هم حضور داشت، تهدیدهای کنونی بازار تاریخی سیرجان و چالشهای پیش روی مرمت آن مورد بررسی قرار گرفت. از تقسیم وظایف میان شهرداری، میراث و صنوف تا شیوهی جبران کمبود اعتبار لازم برای مرمت.
اگرچه حسینی نگران همراه نبودن برخی حجره داران به خاطر مزاحمت کار ساخت و ساز و مرت در بازار سنتی برای کسب و کارها بود اما در ادمه پیشنهاد شد که کارونسرای بازار سیرجان که هم مراجعه کننده کمی دارد و بیشتر انبار است و هم احتمال ریزش آن در بارندگی بعدی وجود دارد در اولویت کار مرمت باشد.
شماره 837 مورخ 23 اردیبهشت 1404