شنبه, 29 تیر 1404
 
 

شماره 846 مورخ 25تیر 1404

 
 
 
 
 
 

انتقاد یک عضو شورای شهر سیرجان از شهردار سابق؛
 50 پروژه‌ی شاخص کذایی!
دو حاشیه‌ی پررنگ در نشست روز دوشنبه‌ی هفته شورای شهر سیرجان بود.
در ابتدای این جلسه که سات 6 و 40 دقیقه با حضور 5 عضو شورا و در غیاب مصطفا اسفندیارپور و وحید جوان تشکیل شد، حمزه صادقی با انتقاد شدید از عملکرد اداره راه، نسبت به تعلل در اجرای پروژه آسفالت مسیر نجف‌شهر به سیرجان، واکنش نشان داد و بحث جاده نجف‌شهری در شورای شهر سیرجان بالا گرفت.

سوال شرعی حمزه از شیخ شورا
موضوع ورود شهرداری سیرجان به عملیات اجرای بهسازی جاده نجف‌شهر به بحث داغی میان حمزه صادقی و حسن خدامی تبدیل شد و حتا پای یکی از خبرنگاران نیز در مخالفت با حمزه به مباحثه باز شد!
در ابتدای این جلسه اعلام شد قرار است شهرداری سیرجان در هزار و دویست متر  مربوط به محدوده‌ی شهری خودش در جاده‌ی نجف‌شهری عملیات زیرسازی اصولی و بازسازی جاده را با رقم‌هایی مثل چهل میلیارد و پنجاه میلیارد انجام بدهد و بخش مربوط به اداره راه را نیز به صورت تهاتری شهرداری سیرجان به عهده بگیرد و بعدها اداره‌ی راه در جای دیگری جبران کند
اینجا بود که حمزه از حسن خدامی پیرامون شرعی یا غیرشرعی بودن این کار پرسید. حمزه با مطرح کردن ورود سابق شهرداری سیرجان به موضوع پل شهید کرم فتحی زاده، می‌پرسید چرا شهرداری سیرجان باید بیرون از محدوده‌‌اش پول مردم را خرج جاده دولتی کند؟
بحث حمزه به شکلی این بود که اداره راه دارد بار مسوولیت و مخارج جاده‌ی دولتی را به گردن شهرداری سیرجان می‌اندازد.
اما در مقابل ورود یکی از خبرنگاران حاضر به این بحث حاشیه‌ساز شد. حسن‌بکری‌پور با اشاره به تجربه تلخ شخصی خود ادامه داد: من بیشترین خسارت را در این مسیر دیده‌ام. پدرم جان خود را در همین جاده از دست داد. چرا باید خودروهای سنگین بدون علائم هشداردهنده در این مسیر تردد می‌کردند؟ چرا اعضای شورا نسبت به این موضوع بی‌تفاوت مانده‌اند؟ حداقل به حرمت جان‌باختگان باید اقدامی می‌شد.»
این خبرنگار در حالی به کمک خدامی آمد که حمزه به ورود فردی غیرعضو شورا اعتراض داشت اما این مداخله با هدایت رییس شورا صورت گرفت!
با این وجود حمزه صادقی در مورد این پروژه گفت: اداره راه خودشان باید پیش‌قدم می‌شدند تا این موضوع زودتر حل شود. پیشنهادی مطرح شد که با اداره راه هماهنگ شود و بخش باقی‌مانده مسیر برای اجرا واگذار گردد. اما هنوز اقدامی نشده است»
او با انتقاد از نحوه تقسیم وظایف و بی‌توجهی به اصول قانونی افزود: «بر اساس قانون، اجرای پروژه در خارج از محدوده حریم شهری، بر عهده دستگاه‌های دیگر است. وقتی شهرداری نجف‌شهر مسیر خود را آسفالت کرده و شهرداری سیرجان نیز در حال اجرای بخش خود است، چرا بخش ۱۸۰۰ متری که در اختیار اداره راه است، بلاتکلیف مانده؟ آیا قرار است خودشان انجام دهند؟ پیمانکار بگیرند؟ یا این‌که شهرداری دوباره بار اجرای آن را به دوش بکشد؟»
او با بیان اینکه هر اقدامی باید با رعایت تشریفات قانونی و شفافیت انجام شود، ادامه داد: «سهم و مسئولیت باید بر اساس میزان مشارکت مشخص باشد. کسی که مسیر را تخریب کرده، باید برای اصلاح آن هم مسئول باشد. حتی در مسائل شرعی نیز ما موظف به دفاع از حق مردم هستیم. چرا اداره راه نباید کمک کند؟»
این عضو شورا در بخشی دیگر از صحبت‌هایش ورود شهرداری سیرجان به برخی پروژه‌های مشابه در گذشته را مثال زد: «پل‌کرم فتحی برای مثال ، ما نمی‌گوییم مسیرهای دیگر بی‌نیاز از اصلاح‌اند. اما باید پذیرفت که فشارها بر شورا برای انجام پروژه‌هایی در سایر مناطق، در حالی وارد می‌شود که هنوز مسیر اصلی بین میدان شورا تا پلیس در نجف‌شهر وضعیت مناسبی ندارد.
او تأکید کرد: «در همین مسیر، جان انسان‌هایی گرفته شده. من می‌گویم کسی که ۱۸۰۰ متر از مسیر را در اختیار دارد، باید بیاید و در کنار ما بایستد. اداره راه باید وارد میدان شود، نه اینکه شورا بار این پروژه را به دوش بکشد. تنها شهری که کمربندی مرکزی‌اش اجرا شد، همین شهر است و ما در آن همکاری کردیم. اما حالا دیگر باید نوبت آن‌ها باشد.»
 وی در ادامه از وعده‌های بی‌نتیجه و ناهماهنگی‌ها انتقاد کرد: «ما خودمان هم پیگیر بودیم، اما اداره راه باید مطابق وعده‌هایی که داده، وارد عمل شود. وقتی در همین مسیر جوانان جان خود را از دست داده‌اند، چگونه است که هنوز حتا یک حساب‌وکتاب دقیق برای اجرای پروژه انجام نشده است؟»
او با اشاره به مطالبات مردمی گفت: «امروز یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های مردم همین آسفالت مسیر است. فشار زیادی هم بر شورا وارد می‌شود، تماس‌های مکرر داریم. ما به‌عنوان نمایندگانی که سوگند یاد کرده‌ایم، باید مدافع حق مردم باشیم. سهم ما در مسیر ۱۲۰۰ متر است و سهم اداره راه ۱۸۰۰ متر. آیا این انصاف است که ما جلوتر از آن‌ها باشیم؟»او هشدار داد: «اگر اداره راه نمی‌تواند این پروژه را به‌درستی انجام دهد، باید راهکار دیگری اندیشیده شود. مسیر باید آسفالت شود، نه برای رضایت ما، بلکه برای حفظ جان مردم. این مطالبه را نمی‌توان بیشتر از این به تأخیر انداخت.»

انتقاد حجت کاظمی از 50 پروژه‌ی شاخص کذایی!
در ادامه با پایین کشیده شدن فتیله‌ی بحث جاده نجف‌شهر، حجت کاظمی دیگر عضو شورا ضمن اشاره به موضوعاتی نظیر معطل مانده چند ساله‌ی احیا شهربازی سیرجان، گفت: در بحث شهربازی ما بارها فریاد زدیم اما نتیجه‌ای نگرفتیم. مجموعه‌ای که برای مردم طراحی شده، همچنان چند سال بلاتکلیف ماند و احیا نشد.
او ضمن تاکید بر ضرورت احیا شهربازی به عنوان یک محیط شاد و تفریحی خانوادگی، بر این موضوع صحه گذاشت که شهرداری سیرجان در زمان آقای کریمی‌پور به خاطر گهرپارک شهربازی را حیا نکرده است.
کاظمی از تصور اشتباه رقیب پنداشته شدن شهربازی قدیم سیرجان برای گهرپارک انتقاد کرد و این دو را دارای کارکردهای متفاوتی اعلام کرد.
کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود نیز با اشاره به ادعای 50 پروژه‌ی شاخص شهرداری سیرجان که زمان شهردار سابق(کریمی‌پور) مطرح و مانور زیادی روی آن داده شده بود از اینکه چنین پروژه‌هایی در واقعیت به چشم نیامد انتقاد کرد و از پیشرفت اندک آن‌ها مثل پروژه‌ی گذر گل و گیاه گفت.هرچند در مقابل امین صادقی رییس شورای شهر سیرجان از کارنامه‌ی شهردار سابق دفاع  و نفس آغاز کردن 50 پروژه را هرچند درصد پیشرفت ناچیزی داشته باشند، مثبت خواند زیرا آیندگان ناچار به ادامه‌ی مسیر آن هستند.

ضمیمه این شماره