چهارشنبه, 03 بهمن 1403
 
 

شماره 824 مورخ 3 بهمن 1403

 
 
 
 
 

 برگزاری نمایشگاه «بافته عشق» در شهرک صنعتی سیرجان؛
تاکید شهردار بر ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگیِ شهر جهانی گلیم

نمایشگاه “بافته عشق” با حضور حسن‌زاده، معاون اقتصادی استانداری کرمان، معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری، شهردار و اعضای شورای شهر سیرجان و جمعی از مسئولان  به‌منظور معرفی و ترویج هنر و صنعت فرش دستباف در شهرک صنعتی سیرجان افتتاح شد.
معاون اقتصادی استانداری کرمان در این مراسم با تأکید بر اهمیت کار تیمی در صنعت فرش، به نقش اساسی این هنر در معرفی اصالت و هویت فرهنگی کشور اشاره کرد.
حسن زاده افزود: فرش دستباف نه تنها نمایانگر زیبایی‌های فرهنگی ماست، بلکه تمامی مراحل ساخت آن باید به‌خوبی دیده شود تا ارزش واقعی آن در بازارهای جهانی به نمایش گذاشته شود.
معاون اقتصادی استانداری کرمان همچنین به وضعیت اقتصادی کشور و اهمیت استفاده از بازارهای جهانی، به‌ویژه در کشورهایی مانند هند و پاکستان، اشاره کرد و افزود: حضور فرش و گلیم ایرانی در بازارهای صادراتی موجب رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد ارزی و تقویت جایگاه فرهنگی و هنری ایران در سطح جهانی می شود.
وی تصریح کرد: این نمایشگاه به‌عنوان یک فرصت مناسب برای معرفی توانمندی‌های صنعت فرش و ایجاد بستر مناسب برای تعامل بین تولیدکنندگان و بازارهای داخلی و خارجی تلقی می‌شود.
امیر حسن‌زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان، صبح سه‌شنبه ۲ بهمن در مراسم افتتاح نمایشگاه بافته عشق (فرش و قالی دست‌بافت) در محل شهرک صنعتی شماره ۲ شهرستان سیرجان با بیان اینکه فرش و قالی دستباف از چند جهت برای ما اهمیت دارد گفت: فرش هم جزئی از فرهنگ و هویت ماست، هم هنر را به تصویر می‌کشد و هم به‌عنوان یک صنعت باید موردتوجه قرار گیرد.
او با تأکید ظرفیت خوبی که در این نمایشگاه فراهم شده است گفت: باید فضایی فراهم شود تا علاقه‌مندان و خریداران قالی بین‌المللی بتوانند از نزدیک این ظرفیت و فضای تولید را ببینند.
حسن زاده همچنین گفت: ثبت جهانی گلیم سیرجان و موزه فرش نیز در راستای حفظ و احیاء این صنعت‌هنر اصیل بوده و این نمایشگاه می‌تواند به تکمیل این زنجیره و به بهتر دیده شدن قالی سیرجان کمک کند.
وی اظهار کرد: در استان کرمان ۷۰ هزار بافنده وجود دارد که باید در راستای انتقال این هنر و تجربه به نسل جدید تلاش کنیم تا این هویت و فرهنگ تاریخی ادامه پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان از تلاش برای حل مشکل بیمه قالی بافان جدید و پیگیری در سطح ملی خبر داد و در ادامه بیان کرد: همه دست اندرکاران و فعالان صنعت فرش استان کرمان باید با کمک یکدیگر و در یک کار تیمی مشترک تلاش کنند تا زمینه فروش هرچه بیشتر فرش دستباف استان در بازارهای بین‌المللی فراهم شود.
وی افزود: در تلاشیم تا در آینده نزدیک موزه فرش کرمان را در محل کارخانه تاریخی فرش کرمان ایجاد و این مکان تاریخی را احیا کنیم.
در حاشیه‌ی همین مراسم نیز علی‌اکبر کریمی‌پور شهردار سیرجان در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: «چرخه بافت گلیم را کامل کردند و این مجموعه در سیرجان بی‌مثال است.» شهردار ابراز امیدواری کرد که همکاری خوبی که میان شهرداری شهر جهانی گلیم با بخش خصوصی در راه اندازی یک مجموعه فرهنگی انجام شده است، پایدار بماند و افزود: «ما نزدیک بیش از ده روز از تبلیغات محیطی در سطح شهر را اختصاص دادیم به این نمایشگاه و از تمام ظرفیت فضای مجازی که در اختیار شهرداری بوده نیز برای آشنایی مردم با این مجموعه استفاده شده است.
کریمی‌پور خبر خوش همکاری این مجموعه با هنرستان‌ها در راستای آموزش بافت گلیم و فرش به نسل امروز و آینده را نیز داد.
وی تاکید کرد که گلیم سیرجان شهرت جهانی دارد و با توجه به اینکه در همه‌ی نمایشگاه‌های بین‌المللی خارجی گلیم شیریکی‌پیچ سیرجان را می‌شناسند، باید از این ظرفیت و مزیت اقتصادی در سیرجان کمال استفاده بشود.
شهردار با اشاره به اینکه این نمایشگاه با همکاری بخش خصوصی و شهرداری برگزار شده از همشهریان دعوت کرد حتما از نمایشگاه بازدید کنند.
گفتنی‌ست این نمایشگاه با حضور هنرمندان و قالی بافان و نیز فعالان عرصه قالیبافی برگزار شده و آخرین طرح و نقش‌های بافته شده توسط هنرمندان کرمانی عرضه شده است.
نمایشگاه فرش و گلیم دستباف سیرجان تا پنجم بهمن ماه جاری در محل شهرک صنعتی شماره ۲ سیرجان بلوار مهارت مجموعه فرش محمودی دایر خواهد بود.

ضمیمه این شماره