جمعه, 13 مهر 1403
 

شماره 808 مورخ 11 مهر 1403

 

گلایه ساکنین کوچه های  اطراف پاساژ مهر از مزاحمت ترافیکی و بهداشتی ناشی از همجواری دو بخش تجاری و مسکونی؛
همسایه‌ی بد، خدای کس را ندهد
 زیگورات الگوی مدیریت پاساژ مهر شود
درست از زمانی که پاساژ مهر ساخته شد، آرامش از محله‌های اطراف رخت بربست و آسایش اهالی خانه‌های واقع در کوچه‌های پیرامون پاساژ مهر سیرجان از بین رفت.
با اینکه پاساژ پارکینگ دارد اما به خاطر هزینه‌ای که می باید مشتریان این مجتمع تجاری برای ورود خودروشان به پارکینگ بپردازند، ترجیح اکثریت بر این است که در کوچه های مجاور این مجتمع خودروی خود را در هر گوشه و کناری متوف کنند لذا کوچه پس کوچه‌های اطراف مسکن مهر محل خوبی برای پارک کردن خودروها شده است.
موضوعی که ساکنان محله با آن مشکل دارند. به گفته‌ی اهالیِ این محله، بارها پیش آمده که راننده‌ای بی مبالات ماشینش را درست جلوی در خانه یا پارکینگ به صورت بیخ تا بیخ پارک کرده که حتا امکان رد شدن آدم نبوده چه برسد به گذر کردن خودرو !
فقط برای اینکه راننده‌ی خودخواهی می‌خواسته کار خود را راحت کرده و در جایی نزدیک پاساژ پارک کند و برود یکی دو ساعت به پاساژ گردی‌اش بپردازد و بدون وجدان درد، دست اهلی یکی از خانه‌های اطراف پاساژ را در پوست گردو بگذارد.
مشکلات فقط به این‌ها محدود نمی‌شود. این شرایط به بهداشت محله نیز آسیب رسانده است. یکی از همسایه‌های پاساژ در حالی که کاغذهای ناس چسبیده به دیوار خانه‌اش را نشان می‌دهد، به سخن‌تازه می‌گوید: «اول ما با واحدهای مسکونی‌مان اینجا بودیم و بعد این پاساژ تجاری ایجاد شد. گناه ما چیست که باید چوب مشتری‌های بی فرهنگ این همسایه‌ی مزاحم را بخوریم؟» به گفته‌ی او بارها همسایه‌های این پاساژ برای حل مشکلات‌شان به راهنمایی و رانندگی و شهرداری و شورا مراجعه کرده‌اند اما هیچ کس کاری نکرده تا اینکه در طول این سال‌ها بسیاری از همسایه‌ها عطای زندگی در این محل را به لقایش بخشیدند و فروختند یا اجاره دادند و از محل رفتند. چون هیچ مسوولی کاری نکرد.
همسایه‌ها از شهرداری هم گلایه دارند که با حذف مخزن زباله‌ی این محله پیش از فرهنگ سازی درست، عملا موجب شده است که هم مغازه داران پاساژ مهر و هم اهالی محل زباله‌های‌شان را وقت و بی وقت در کنار خانه‌ی این و آن رها کنند و سپس کیسه‌ی زباله -که گاه حاوی زباله‌های عفونی هم هست- توسط زباله‌گردها یا سگ و گربه پاره شود و باد آن‌ها را در کل کوچه پخش کند!
یکی از اهالی کوچه‌ می‌گوید همین چند شب پیش زباله گردی که از پیدا نکردن پسماند مدنظرش در یک کیسه عصبانی شده بوده، کل کیسه را سوزانده بود. هم بوی بدی در هوای کوچه منتشر شده بود و هم دیوار خانه‌ی ما سیاه شد. این وسط اگر سیم برق آتش گرفته بود که واویلا بود.

زیگورات الگوی پاساژ مهر شود
در همین باره به سراغ سرهنگ شهیدی رییس راهنمایی و رانندگی سیرجان رفتیم تا از او بخواهیم برای مشکلات مردم ساکن در محلات مجاور پاساژ مهر راه حلی ارائه بدهد. شهیدی گفت همسایه‌های این پاساژ می توانند با رویت هرگونه توقف بی‌جا جلوی درب منازل خود بلافاصله با 110 یا 120 تماس بگیرند تا خودروی مورد نظر با یدک کش به پارکینگ خودروهای توقیفی راهنمایی و رانندگی منتقل شود.
شهیدی همچنین از جریمه‌ی سنگین درصورت مشاهده‌ی موردی توسط خود پلیس خبر داد و افزود: چندی پیش در فرمانداری و در شورای ترافیک پیشنهاد دادیم که نرخ پارکینگ پاساژ مهر اگر نه رایگان دست کم ناچیز باشد تا مشتریان این پاساژ پارکینگ را به هرجای دیگری برای پارک ترجیح دهند.
او امکان حضور دائم پلیس را در آن منطقه نشدنی اعلام کرد ولی افزود: مدیریت زیگورات از همان ابتدا با پیشنهاد ما همراهی کرد و نگهبان مخصوص به خودش را دارد تا کسی جلوی این بازار خرید توقف نکند و نگهبان مشتریان را به داخل پارکینگ راهنمایی می‌کند. مدیریت پاساژ مهر نیز می‌تواند همین کار را بکند.
وی هر راه حلی غیر از این مثل نصب دوربین یا ایجاد دسترسی محلی را هزینه بر و نشدنی دانست.
شهیدی تاکید کرد که در جلسه ی بعدی شورای ترافیک باز هم مشکلات مردم ساکن در کوچه‌های اطراف پاساژ مهر بررسی می شود.
این سخنان شهیدی در حالی‌ست که گلایه ساکنین، نحوه یک طرفه کردن خیابان سعیدی ا‌ست که باعث بروز این مشکل شده و بایستی «علت» را چاره کرد نه این که زمینه بروز معلول را فراهم و بعد به برخورد با معلول پرداخت. اگر مسیر چهارراه برق به طرف پاساژ مهریکطرفه و غیرقابل دسترس نبود (همانگونه که حدفاصل میدان آزادی تا این چهارراه را از یکطرفه خارج کردند) بار ترافیکی به کوچه بهداشت و کوچه‌های فرعی منتقل نمی‌شد. علاوه بر آن تابلوهای توقف ممنوع نیز از این کوچه جمع‌آوری شده و برچسب‌های پارک مخصوص ساکنین نیز چندان مورد توجه پلیس قرار نمی گیرد تا چه رسد به رانندگان بی ملاحظه!
مشکلات پیرامون رهاسازی زباله در شهر، فرهنگی‌ست
اما بخش دوم گلایه‌ی ساکنان این محله مربوط به شهرداری می‌شود. اینکه حذف مخازن زباله پیش از فرهنگ سازی مشکل ساز شده و زباله‌ها را دیر به دیر می‎برند و کسبه‌ی پاساژ زباله‌های‌شان را درب خانه‌های اطراف پاساژ رها می‌کنند.
در همین باره خردمندی مدیر ارتباطات شهرداری سیرجان به سخن‌تازه می‌گوید: جمع آوری مخازن برای جلوگیری از پخش شدن زباله‌ها در شهر توسط همین زباله‌گردها انجام شده است. شهرداری هم برای فرهنگ‌سازی پیرامون دفع درست و سر وقت زباله توسط شهروندان بارها فرهنگ سازی کرده و حتا کلیپ تصویری ساخته و منتشر کرده است. اما انگار متاسفانه هنوز برخی شهروندان حاضر نیستند مسوولیت زباله‌ی خودشان را برعهده بگیرند و آن را سر موعد مقرر بیرون بگذارند که زباله توسط عوامل انسانی و حیوانات و باد یک محله‌ را کثیف نکند و متاسفانه هرکجا که دم دست و راحت بود و در هر زمان ممکن زباله‌شان را رها می‌کنند.
همچنین گفتنی‌ست که سه سطل مخصوص بزرگ برای زباله‌ها به طور تفکیک شده که توسط شهرداری جایگزین مخازن زباله جلوی هر پاساژ و مجتمع تجاری در سیرجان شده است تا هم زباله‌های تولیدی توسط کسبه در این مخازن ریخته شود و هم زباله‌گردها و حیوانات امکان دسترسی به این زباله‌ها را نداشته باشند.

ضمیمه این شماره