جمعه, 26 تیر 1405
 
 

شماره 890 مورخ 24 تیر 1405

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

پاریز، متضررِ بی انتفاعِ معدن مس سرچشمه!

کارزاری در پلتفرم مستقل جمع‌آوری امضای کارزار به راه افتاده است با نام #احقاق_حقوق_مردم_بخش_پاریز.
جمع آوری امضا پیرامون حق و حقوق مردم پاریز از مس سرچشمه. معدنی که جزو شهرستان رفسنجان به شمار می آید اما آلودگی ها و عوارضش مستقیم در چشم پاریز از توابع شهرستان سیرجان می رود و برای همین هیچ عوارض و مسوولیت اجتماعی خاصی از سمت معدن مس سرچشمه -که در همسایگی پاریز است- به پاریز نمی رسد. مشکلی بزرگ که سال‌ها قبل وقتی معدن مس سرچشمه از سیرجان به رفسنجان اعطا شد، به آن فکر نکردند.
در متن این کارزار آمده است:
درخواست احقاق حق مردم بخش پاریز از صنایع مس سرچشمه
وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
وزیر محترم نیرو
وزیر محترم کشور
استاندار محترم کرمان
فرماندار محترم شهرستان سیرجان
نماینده محترم شهرستان‌های سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی
امام جمعه محترم بخش پاریز
بخشدار محترم بخش پاریز
با سلام،
احتراما به استحضار می‌رساند بخش پاریز که در شعاع ۷ کیلومتری مجتمع عظیم مس سرچشمه کرمان واقع شده است، با مشکلات جدی ناشی از فعالیت این مجتمع مواجه است. برداشت‌های معدنی عمیق در سرچشمه باعث انحراف آب‌های قنوات و خشک شدن منابع آبی زیرزمینی منطقه شده است که آب این بخش به سمت مجتمع هدایت و برای پرکردن سد مربوطه استفاده می‌گردد. این موضوع موجب کمبود آب شرب، نابودی کشاورزی و آسیب به دامداری در این بخش شده و سکونت مردم را با چالش‌های فراوانی رو‌به‌رو کرده است.
همچنین، آلودگی‌های زیست‌محیطی به‌ویژه ناشی از دود و SO₂ موجب نابودی درختان منطقه و تهدید حیات دام و حیوانات وحشی و اهلی شده که معیشت اهالی را تحت تأثیر قرار داده است. متأسفانه آب شرب نیز در این منطقه به شدت کمیاب بوده و مردم روزگار را به‌سختی می‌گذرانند.
بر اساس توصیه‌های مقام معظم رهبری و اهمیت ویژه رسیدگی به مشکلات مردم مناطق آسیب‌دیده، ما امضاکنندگان این کارزار تقاضا داریم نسبت به احقاق حق مردم این منطقه از محل منابع و صنایع مس سرچشمه و رفع مشکلات زیست‌محیطی و تامین آب شرب و کشاورزی اقدامات عاجل و جدی مبذول فرمایید تا شرایط زندگی در بخش پاریز به‌صورت اساسی بهبود یابد.

 

 

ضمیمه این شماره